Det er litt delte meninger om SSX-serien. Ihuga snowboardkjørere har alltid fnyst av det latterlig lave realismenivået, mens andre digger de sinnssyke triksene og de hårreisende hastighetene du får nedover bakken. Jeg befinner meg utvilsomt i den siste kategorien, og i og med at jeg aldri har kommet meg til å lære meg å stå på brett selv, er det en stor glede å kunne konstatere at i SSX On Tour kan du ikke bare kjøre på snowboard, men også på ski.

Det fjerde spillet i serien fortsetter der det forrige sluttet, og som vanlig er alt oppdatert og finjustert. Spillet har uten tvil den hippeste presentasjonen i noe spill på markedet, grafikken og musikken er helt konge. Denne gangen har du enda flere typer konkurranser, og for å bli den mest notoriske kjøreren i fjellheimen, holder det ikke å holde best mulig løpslinje. Du må gjøre triks for å bygge opp ryktet ditt, få til luftige svev og kjøre gris nedover bakken alt remmer og tøy kan holde. Og denne gangen er det ikke bare deg og de du konkurrerer med i bakken, nå må du også passe deg for turister.

Som før er triksene utrolig tilfredsstillende å utføre. Greier du å lande på beina etter et triks, vanker det boost-poeng, som gjør at du kan kjøre enda fortere nedover fjellsiden. Triksene er fremdeles totalt over toppen, og det er ikke noe problem å få til for eksempel dobbelt salto med skru og grab helt fra begynnelsen av.

Som før er det PlayStation 2-kontrollen som egner seg best til å spille SSX, på grunn av de fire skulderknappene, men spillet er også en fryd å spille på de andre konsollene. SSX On Tour er et utmerket spill i høstmørket mens vi venter på snøen. Og sånn for ordens skyld: ikke prøv disse triksene i bakken når snøen omsider kommer.

TORE SAND

Sinnssyk actionsport

SSX On Tour

EA Sports Big

Sjanger: Ski/brettkjøring

Alder: 3+

Plattformer: Playstation 2, Xbox, Gamecube, PSP, DS