Quake var det første spillet som tok i bruk freelook-kontroll, som innebærer at man ser seg rundt med musen og beveger seg forover, bakover og til siden med tastaturet. Dette har etter hvert blitt standard i alle førstepersonsactionspill, og nå er fjerde installasjon i Quake-serien her.

Mens Quake 3 var et rent multiplayer-spill, der man spilte mot andre over Internett, er Quake 4 tilbake som en slags oppfølger til Quake 2. Du spiller en soldat som kjemper i krigen mot de onde, kybernetiske stroggene, der du kastes ut i tumultene fra første stund. Spillet befinner seg helt til høyre på brutalitetsskalaen, spesielt en scene der du blir tatt til fange av stroggene og blir utsatt for samlebåndskirurgi for å bli «stroggified». Ikke noe særlig for folk med legeskrekk.

Spillet har en engasjerende historie, sjangeren tatt i betraktning. Den er enkel, men dette er action. Med andre ord lite prat, ikke noe filosofering, god action med avtrekkeren der den hører hjemme, nemlig i bånn. Du får sjelden en pustepause, stroggene er overalt hele tiden.

Det er ikke akkurat nybrottsarbeid som presenteres i her, har du spilt spill av denne typen før, skulle dette være kjent stoff. Du løper inn i ukjente områder og plaffer ned alt som rører på seg med en haug med forskjellige våpen. Likevel, Quake 4 er et voksenspill av den gamle skolen som alle actiontilhengere vil elske.

TORE SAND

Quake 4

ID software/Raven Software

Sjanger: Førstepersonsaction

Alder: 18+

Plattformer: Kun PC, kommer senere til Xbox 360