I 1956 skapte Michael Anderson en overlesset versjon, men med en perfekt David Niven som det uforstyrrelige petimeteret Phileas Fogg.

På slutten av 1980-tallet spilte Pierce Brosnan — senere kjent som James Bond - inn en lett fantasiløpsk tv-serie basert på romanen. Hans Phileas Fogg-type var meget britisk, men en blekere variant enn David Nivens utgave.

I denne filmen er Phileas Fogg blitt en form for svimete revyutgave. Han spilles kompetent nok av komikeren Steve Coogan. Hovedrollene har tjeneren Passepartout, i Jackie Chan klovnete kampsportstjerne, pluss en uryddig stabel scener av rabalderaction og spesialeffekter. Og i så måte: Ofte føles det her at Jules Verne møter Lucky Luke.

Filmens univers synes med jevne mellomrom ikke å tilhøre verken actionevetyret eller den elegante komedi, den synes å tilhøre tegnefilmen.

Men ett må utheves: Arnold Schwarzenegger som en spinngal guvenør for en tyrkisk provins. Som alltid spiller Arnoldsom et gammelt kneipbrød, men selve typen har stor ironi.

Jorden rundt

på 80 dager.

USA 2004. Regi: Frank Conrad etter

Jules Vernes roman.

Jules Verne møter Lucky Luke

Skuespillere: Jackie Chan. Steve Coogan. Kathy Bates. Jim Broadbent. Arnold Schwarnenegger.John Cleese.