Bendiksbukta

Guardians of Time

16:30: Dette trekløveret har etter hvert blitt en institusjon på festivalen. Både i 2001 og 2003 dukket de opp med sin melodiøse powermetal. Med det nye albumet «Machines of Mental Design» i ryggen, kan kristiansandsgjengen skryte av fansider både i Brasil og Tyskland.

The Cumshots

18:00: «Øl, vold og skamslåtte bønder» er en like god beskrivelse på Klanen som på The Cumshots. Med Kristopher Max Cargo Schau i spissen er dette bandet et av de sykeste rockebandene på norsk jord. Blodet flyter fritt, og kaoset råder like mye på scenen som foran i mosh pit-en. Etter en europaturné som ble dekket av NRK, blir det i kveld fritt utdelte ballespark fra landets heftigste metal-korstog.

Dillinger Escape Plan

19:30: Denne gjengen er yndlingene til Mike Patton og har ofte varmet opp for hans sinnssyke fristøyjazzprosjekt Mr. Bungle. Dermed vet du omtrent hvor i løypa de befinner seg.

Heavy metal, hardcore og rock'n'roll er oppskriften, og den nye plata heter «Miss Machine».

Slipknot

21:30: Som et Kiss for 2004 kommer denne truppen med maskerte sosiopater til å avslutte kvelden i Bendiksbukta. Selv om enkelte av dem har blitt familiemenn, får de fremdeles Bizarre i D12 til å virke som Kofi Annan. Dette er hard skrekkfilm-metal som ikke går av banen for å avslutte konserten med bæsjekasting. Du har blitt advart.

Hatebreed-konserten er avlyst.

Idrettsplassen

Samsaya

17:15: Om du ikke har hørt Samsaya før, har du sikkert sett henne som skuespiller i Villmark. Sangeren/MC-en fra Oslo ga nettopp ut «Shedding Skin», en debut som ble tatt vel imot med sin myke r& b og harde rapping. Kan bli et spennende bekjentskap, særlig siden VG mente hun var årets crossover-artist.

Roots Manuva

18:45: Rodney Smith debuterte med «Brand New Second Hand» på Big Dada-labelen i 1999, og sørget dermed for at britisk hiphop fikk en ny vår. «Run Come Save Me» ble også genierklært, og til alt overmål ble denne æren også tildelt remiks-albumet «Dub Come Save Me!» Med saftige dub-effekter og rullende, hjemmeproduserte beats rapper Smith med en raspete, mørk røst som bærer preg av de jamaicanske røttene hans.

Cee-Lo

20:30: Cee-Lo ble kjent gjennom Dirty South-gruppen Goodie Mob, men gikk solo i 2001 med en stil som var tidvis nu-soul, tidvis hiphop, og hele tiden usannsynlig funky. Han er omtrent like outrert som Outkast, og fremstår som en stor, feit krysning av George Clinton og voodoo-guden Baron Samedi. Sikkert er det at han kan komme til å stå for dagens høydepunkt i Bendiksbukta.

Black Eyed Peas

22:30: Selv om de begynte som et breakdancing-crew allerede i 1992, fant ikke Black Eyed Peas formen før debuten i 1998. De forskjøv gangstarap til fordel for et mer positivt budskap à la De La Soul, om enn i en mer moderne drakt. Fjorårets «Elephunk»-album klarte ikke å overbevise kritikerne, men kanskje kvartetten overrasker live?

Odden

Thom Hell

15:45: Med EPene «Tremendous Sinner» og «The While You're Waiting EP» har Thomas Helland fått fantastiske mottakelser. Nå har han tatt en pause i arbeidet med albumet «I Love You» for å dukke opp på Odden i ettermiddag. Skjør popmusikk som er perfekt for et lite, lydhørt publikum.

Gisli

17:00: Som en ung Beck med selvironi og ermet fullt av popmagi har islandske Gisli lagt seg i startgropa for en lovende karriere. Han imponerte stort under by:Larm, og har i sommer turnert både på Glastonbury og Roskilde. Det kan være vel verdt å få med seg Gisli før han vokser oss alle over hodene.

Keane

18:30: Keane er en trio college-kompiser fra den lille byen Battle i England. De debuterte med albumet «Hopes and Fears» i vår, og med sin pianobaserte, melankolske rock har de ofte blitt sammenlignet med Coldplay. Nå er gjengen London-basert, og ligger godt an til å bli sommerens britpop-fenomen i samme gate som Travis og de andre i depperock-gata.

My Morning Jacket

20:15: Hvilket sted er vel et bedre utgangspunkt for hjemsøkende country enn Louisville, Kentucky? Med stemmen til gruppeleder Jim James i front har dette bandet blitt sammenlignet såvel med Neil Young som med Flaming Lips. Dette er americana for åpen stjernehimmel og fløyelsmykt gress, hele tiden med et snert av reverb. Og med dette fire mann sterke bandet senker natten seg over Odden for i dag.