Ikke mange hadde funnet veien til Byscenen på Havana Etcetera i finværet fredag kveld. De rundt 50 som var der fikk likevel oppleve en morsom time i Anders Bye, Paul Håvard Østbye og Jon Niklas Rønning sitt selskap. De tre komikerne er opptatt av at alle i dagens samfunn vil være morsomme. Showet «ØstBye & Rønning fleiper det bort» presenterte musikalske innslag og nærmere 30 parodier, de fleste av disse i regi av Bye.

Nevnte Bye lokket for alvor latteren fram da han satte i gang med sine parodier av Bjørn Eidsvåg, Bjarne Betjent og Jan Eggum. Vi fikk blant annet høre en annen versjon av Eidsvåg sin «Eg ser» der vi får vite hvordan det ender når en mann er ute på byen og sjekker opp en dame. Først ser mannen ølen, så sengen og så barnet. Deretter stikker han av. Vanvittig morsomt. Å høre Sigvart Dagslands tolkning av Tungtvanns tekster var et annet høydepunkt. Også denne ble fremført av Bye.

Paul Håvard Østby kan også sine ting på scenen. Han er kjent for å være den eneste stand up-komikeren som Dagfinn Lyngbø er redd for å gå på scenen etter. Vi skjønner hvorfor. Nummeret hvor Østbye filosoferte over at han snart fyller 30 år, og dermed begynner å bli voksen, var morsomt. Østbye konkluderer med at man begynner å bli voksen når man skriver «Ta med kaffe og noe å bite i» nederst på innkallingen til årsmøte i borettslaget.

Fortellingen om dørvakten på Frakken i Trondheim lokket også latteren fram. Her fikk vi høre om likhetene mellom trøndere og indianere. Det er at begge bruker skinnvest og mokasiner, og at ingen skjønner hva de sier.

Luringen Odd Nordstoga slapp heller ikke unna en parodi. Vi fikk overvære hvordan det går når grisen faktisk blir slaktet. Trioen hadde også innført både kuer, hester, høner og katter i sangen. I og med at Østbye er fra Toten og er oppvokst på gård, var han den rette til å framføre dette nummeret.

Det er tydelig at de tre guttene trives på scenen. De makter også å engasjere publikum. Til tross for at det var få publikummere i lokalet var stemningen høy på Byscenen fredag kveld.

Trioen opererte i fjor under bandnavnet «Bønder i kamp». Rappen «TotenGangstaMotherFucker» ble gitt som avslutningsnummer. Her dro trioen buksene ned på rumpa og satte på seg capsen. En festlig avslutning på en festlig forestilling.

Terningkast: 5

Heidi Ditlefsen

ØstBye & Rønning fleiper det bort

Anders Bye, Paul Håvard Østbye og Jon Niklas Rønning