kristiansand: — Det går jo ikke an å gå ut på restaurant og få en biff lenger. De skal gjøre alt så avansert, og tenker ikke på at det finnes mennesker som går ut for å spise og bli mett. Her hos meg er det ikke mye Bocuse og Escoffier (franske gastronomiguruer), slår Harald Messel (41) fast. Etter at vokalisten i Ræga Råkkers tok fagbrev som kokk i 1983, har han jobbet flere steder. Han begynte som lærling på Caledonien, og de siste årene har han vært på Pizzakiosken. Nå har han endelig blitt konge over eget kokkerike på Midnight Cafes lille kjøkken i Vestre Strandgate. Gøy

— Dette er gøy. Her har jeg endelig mulighet til å lage min egen mat i en stil som jeg liker, sier Messel.På kjøkkenet er det ikke plass til noen assistent, for rockekokken har både gasskomfyr og oppvaskkum innen rekkevidde av kjøttøksa.Oppe på hyllene står enkle og greie ingredienser. Krydderblandingen med påskriften «HOT» har han laget selv.- Smaken kommer etter hvert, sier han idet Bypuls' utsendte prøver et dryss. - Jeg begynner i det små og utvider etter hvert. Det er ikke så lurt å lage en stor meny og kjøpe inn masse råvarer som det første du gjør, sier Messel. Menyen på Midnight er foreløpig begrenset til noen burgervariasjoner og småretter, og den har allerede hatt en viss avsetning under Quart. Tilbudet med varmmat startet 1. juli. Ananas?

— Den burgeren her skal vi døpe om fra «Bly Hawaii» til «The Thing That Should Not Be», flirer Messel. Burger med ananas er nemlig noe han aldri har forstått:- Ananas er dessert, sier Messel.Også de andre burgerne er døpt etter rockelåter. Etterhvert kommer flere rocka varianter av både biff og pizza.- Hvilken vin anbefaler du til burger?- Det må være noe kraftig noe. Skal vi se hva vi har her, sier Messel og graver i den støvete «vinkjelleren» på nederste hylle.- Her har vi en Lagunilla Reserva 97. Den er veldig god. Jeg er kresen på vin. Sånne hjemmelagde greier orker jeg ikke. Ja, bortsett fra på nachspiel da. Der går alt ned, humrer han.- Hva kreves av en rockekokk?- Han må være litt rocka i hauet og lage mat som ungdom og voksen ungdom liker, ler han i visshet om sin etter hvert voksne alder.Resten av bandet Ræga Råkkers markerte overgangen til seriøs sjefsjobb med å snauklippe Messel under konserten på Leopold sist fredag.- Det var Knut Johannessen som tok fram maskina og snaua meg. Det kom som en liten overraskelse, ler Harald. Med den nye sveisen ligner han en fyr du helst ikke ville kjøpt bruktbil av. Men burger kan han nok lage lell.