Ikke fordi «This Is Sofian» er «et musikalsk vannskille» for verden på 00-tallet — som Morgenbladets anmelder i overraskende ekstase har uttrykt det - men fordi debuten er langt bedre enn man kunne vente etter en vel beskjeden og nokså temperaturløs Quart-konsert i sommer.

Og den peker fremover mot en karriere.

Ene og alene fordi «This Is Sofian» inneholder mye av de soulkvalitetene som manglet live. I god tradisjon handler tekstene naturligvis om damer, kjærlighet og identitet, sunget med en bunnsolid stemme.

Likevel er det det musikalske samarbeidet med D'Sound-herrene Kim Ofstad, Johnny Sjo og den islandske produsenten Hietsch Ceon som imponerer mest. Melodiene, den organiske produksjonen, rytmene og den herlige varmen på «45 Degrees», «She Wants To Know», «Pride», «1996» og «Soulman» er så ypperlig som man kan få det i dagens nysoul-verden.

Dessverre er ikke alle låtene helt der, og albumet holder ikke helt i mål. Men det står soleklart til fire pluss, og bør gi en pen fremtid for Sofian, selv om denne type musikk er vanskelig å selge her på berget.

ROBERT HOFTUN GJESTAD

Sofian

This Is Sofian!

(C+C Records)