BOK

Tittel: Store Gud, vi lover deg

Norges Kirkesangforbund i 50 år.

Jubileumsskrift

Redaktør: Ragnar Grøm

I en svært tettpakket bok på 150 sider får den interesserte leser et inntrykk av virksomheten i Norges Kirkesangforbund gjennom 50 år. Boken er svært gammelmodig både i innhold og utforming, og jeg stusser allerede ved forsidebildet; hva i all verden skal denne sausen av et bilde formidle?

Norges Kirkesangforbund har betydd svært mye for utviklingen av kirkesang— og -musikk i Norge. Det har gitt det enkelte kor et fellesskap og det har gjennom de store Rikskirkesangfestene inspirert kor og korledere til forsterket innsats, samt ansporet komponister til stadig nye verk for de mange kor.

Derfor er det synd at jubileumsskriftet er så knusktørt som det er. Det er mer en jubileumsprotokoll enn en bok, nitid avskrevet etter møtereferater. Likevel er den ikke mer nøyaktig enn at Rikskirkesangfesten i Kristiansand i 1964 - som jeg selv deltok i som korsanger - er falt ut av fortegnelsene.

På slutten er det noen solide artikler, for eksempel om Bach på norsk og en drøfting omkring oversettelse og gjendiktning, om Egil Hovland og hans betydning for kirkesangbevegelsen, om Norsk Kantoribok og en artikkel om Norges Kirkesangforbund i dag av nåværende forbundsleder, Øystein Bjørdal. Layout og illustrasjoner løfter ikke inntrykket av boken.

Emil Otto Syvertsen