Men nøkkelen åpner ikke rare skattene i den beskjedne byen i North Dakota, som kun består av en bar, en brannstasjon og en dyrefôrbutikk. — Det er ikke så mange bygninger å låse opp her, medgir ordfører Dan Lund til AP. Han var blant byens fremskutte menn som overrakte en marmorplakett og en gullbelagt bynøkkel til Alice Cooper i en høytidelig seremoni for å markere rockerens besøk i Alice.

— Alice er en kul fyr og Alice er en kul by, så det var en morsom ting å gjøre, la ordfører Lund til.

Tusen fremmøtte ropte hurra da Alice Cooper kom kjørende i sin limousine søndag. Det er langt flere enn selve innbyggertallet, som er på 60. Den aldrende rockeren skal spille i langt større Fargo i dag, og sørget for å ta turen innom Alice - som imidlertid ikke er oppkalt etter ham, men etter en av døtrene til en jernbaneplanlegger.

— Dette er større enn om guvernøren kom ut hit på besøk, sa bystyremedlem Ron Mulder, som sammen med kona Jill tok kontakt med manageren til Alice Cooper for noen uker siden. Og den mulig bergensaktuelle sjokkrockeren, som tidligere i karrieren var kjent for å bite hodet av levende høner på scenen, oppførte seg pent:

— Han håndhilste og skrev autografer. Han var her toppen 30 minutter, men det var vel verdt det. Han var takknemlig, sier Jill Mulder. (©NTB)