Abigail var bare fire år gammel da foreldrene skilte seg, og Hopkins giftet seg på nytt og ikke lenge etterpå flyttet til USA. I 2002 stod hun frem og hevdet at hun hadde blitt drevet til alkohol og dop og overveide selvmord, på grunn av sitt «vanskelige forhold» til faren.Dengang sa Anthony Hopkins i en kommentar at han ikke ante hvor hun var, annet enn at hun bodde «i England et sted», og sa: — Jeg håper hun har det bra. Sånn er livet, det er bare å komme seg videre.

I 2003 begynte Abigail, som også var skuespiller, med musikk og gav ut jazzalbumet «Smile Road». Nå håper hun å se faren på en av sine konserter, sier hun ifølge Femalefirst.

— Musikk er inkluderende. Alle er velkomne til mine konserter og jeg er sikker på at han, på et eller tidspunkt, vil se meg opptre. Jeg er den eneste som er musikalsk i min familie, sammen med ham. Han skulle bli konsertpianist og er glitrende på piano, men ble skuespiller istedet, sier Abigail, som ser ut til å ha gjenopptatt en form for kontakt:

På filmfestivalen i Venezia ifjor poserte hun sammen med sin berømte far og hans kone nummer tre, Stella Arroyave, for fotografene under premieren på «Proof». (©NTB)