Man skal kanskje ikke forvente så mange overraskelser av et spill basert på en actionkomedie der hovedrollefiguren er en ironisk fyr med rød hud fra Helvete som jobber for det godes side ved å denge demoner. Det ligger liksom i kortene at her blir det en del deng, men selv om Hellboy-filmene for så vidt har sin egen sjarm, blir spillet basert på den nye filmen om den foreldreløse demonen, spilt av Ron Pearlman, litt i overkant forutsigbart. Mer standard enn dette blir det ikke.

Du spiller Hellboy selv, og uten å prøve å fortelle noen sammenhengende historie kaster spillet deg ut i nevekamper med fiender til halsen etter få sekunder. Du trenger strengt tatt bare å trykke så fort du kan på X for å denge bandittene, spillet sikter seg inn på den nærmeste av dem automatisk. OK, av og til må du kaste noe tilbake på enkelte av fiendene for å få dem i bakken, og hvis du vil ha litt variasjon kan du skyte dem, men i all hovedsak dreier dette seg om å trykke så fort som mulig på en eneste knapp, og det er bare ikke noe moro i det hele tatt.

Replikkene til Hellboy er for så vidt litt morsomme av og til, men det klarer ikke å legge en demper på ensformigheten og kjedsomheten dette spillet fremkaller. Er du ekstrem Hellboy-fan kan det hende du får det litt moro med dette, men alle andre kan trygt svinge langt unna.

Hellboy: The Science of Evil

Utgiver: Konami

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3, PSP

PEGI: 16+