Bare noen uker etter at tidligere Kiss-medlem Ace Frehley kom ut med en bra soloplate, svarer Paul Stanley og Gene Simmons med å gi ut et friskt Kiss-album. Det er deres første på 11 år. Eric Singer og Tommy Thayer er de to andre i dagens besetning, men det er naturlig nok Kiss-sjefene Stanley og Simmons som har skrevet de fleste låtene.

Det fins få grunner til å bli overrasket over det vi får på «Sonic boom». Det må i så fall være at produksjonen og gutsen i bandet er såpass sterk og pågående. Mange av riffene og de allsangvennlige refrengene har vi hørt før enten av Kiss selv eller andre. Hør bare på «I'm an animal», der de stjeler rått fra The Beatles sin «Come together». På «When lightning strikes» er de veldig nærme Free sin hit, «Alright now».

Det fungerer bra for det. Det gjør det også på den fengende låten «Stand», som helt sikkert vil fungere som en killer foran publikum på en eventuelt ny turné. Stilmessig lever Kiss på saftige og lånte kyss fra 70— og 80-tallet. Kjernefansen vil nok likevel juble over det de får høre på «Sonic boom».