ARENDAL: Det har vært mange halvkjente internasjonale band under Hovefestivalen. Heroes & Zeros fra Lillesand spilte fletta av de fleste.

Rundt 1.500 hundre publikummere ved Amfiscenen trodde nesten ikke det de så. Nemlig sola. Det som kom fra scenen måtte fortone seg som minst like oppsiktsvekkende for de som ikke har hørt trioen Heroes & Zeros live før.

De begynte forsiktig og søkende. Oppbyggingen av konserten var fenomenal. Mot slutten fikk vi deres beste og mest fengende låt, Into the light. Den er så bra, men en så bred appell, at den kunne blitt limt fast på toppen av listene i hvert eneste land i hele Europa i månedsvis.

Ikke alle låtene til bandet er like spennende og like umiddelbare, men de er lett å like bedre og bedre over tid. Albumet Strange constellations kan spilles om og om igjen, og musikken fungerer også utmerket fra scenen der trioen tidvis pisker hverandre mot klimaks, og de tøyer rammene et stykke utenfor plateversjonene. Herlig!

Publikum satt godt plantet oppe i skråningene rundt scenen og myste mot bandet gjennom filteret i solbrillene. Den store stemningen uteble, og bandet gjorde lite for å flørte til seg ekstra oppmerksomhet.

Men det vi fikk var nok. Det var rikelig nok til å slå fast at Heroes & Zeros kan nå så langt de bare vil med mye blodslit, og med litt flaks på kjøpet.