Jeg begynte å følge med på TV-serien Lost. Men jeg må innrømme at jeg ga opp ganske fort. Jeg klarte bare ikke å tro på det utrolig bisarre premisset med at disse folka aldri blir oppdaget og at serien bare fortsetter sesong etter sesong.

Men serien er jo umåtelig populær, og da blir det spill av det. Jeg skal vedde på at de egentlig hadde lyst til å lage et actionspill, men da hadde det nok fort blitt ensomt på øya. Man har falt ned på en klassisk eventyrspillmodell, der du vandrer rundt og prater med folk, stiller spørsmål, fikser oppgaver ved hjelp av små puslespill, samler på kokosnøtter osv.

Grafikken i Lost er slett ikke så ille, og figurene fra serien du møter er realistisk gjengitt. Spillet starter samme sted som første sesong av serien, rett etter at flyet har styrtet på den tropiske øya. Du spiller en kar som heter Elliot, som så vidt jeg vet ikke har vært med i serien. Historien foregår parallelt med det som skjedde i TV-serien.

Fakler

Av en eller annen grunn er fakler overrepresentert i denne typen spill. Det er alltid en eller annen fakkel du må ha med deg. Også i Lost. Fakler er noe av det mest irriterende elementet jeg kan tenke meg i spill, de tilfører overhodet ingen ting til spillopplevelsen. Til alt overmål har du ikke en fakkel du kan bruke om igjen, neida, de blir brukt opp etter en stund, så når du skal inn i en hule, må du først samle kokosnøtter, og bytte dem mot en fakkel eller to med en de andre skipbrudne (eller flybrudne, hvis det er noe som heter det). Dette er fedex-gaming på sitt aller verste, og det blir enda mer irriterende når du går deg vill i en hule, ikke har mer fakkel igjen og detter i et hull. Game Over, og langt tilbake med deg.

Men greit nok, for tilhengerne av serien er nok dette en kul bonussesong. Spillet er lagt opp i episoder, og minner om presentasjonen på TV. Jeg tror nok folk som aldri har sett serien før kan få visse problemer med å henge med, det blir litt i overkant fragmentarisk historiefortelling, og litt for mye løping hit og dit. Men er jungel, flykrasj og hemmelige baser greia di, kan du hende du liker Lost The Video Game.

Fakta:

Lost The Video Game

Utgiver: Ubisoft

Genre: Eventyr

Plattformer: PC, 360, PS3

PEGI: 16+