Marcus Løvdal Band ble stiftet i Kristiansand på musikkonservatoriet ved juletider i 2012. Det tok ikke lang tid etter det før de ble utnevnt som et av landets mest lovende bluesband. De vant bluescupen på Notodden bluesfestival i 2013. I januar i år representerte de Norge på en bluesfestival i Memphis, noe som har gitt dem en rekke verdifulle kontakter for å kjøre løpet videre internasjonalt. Men først skal de gjøre unna plateslippkonsert på Aladdin i Kristiansand 6. mars og dagen etter på Uhørt i Oslo. Det er god grunn til å sjekke ut Marcus Løvland Band. Den vesle svakheten er at ikke alle låtene er like spennende og fengende.

De leker seg med mange stilarter, men bluesen ligger alltid i bunnen enten det handler om fengende, rockelignende låter som «Southbound Train» eller på en flott ballade som «In The Deep Of The Night». Variasjonen og dynamikken er god. Gitarspillet til Marcus Løvdal er ikke bare spenstig og energisk; det er tidvis direkte forførende og eklektisk, slik som på «Searchin’ Blues». Så renskåret og ekte.

Kan dette være landets mest spennende bluesband akkurat nå? Gitarsoloen er på «Restless Man» er alene en god nok grunn til å tro på det.