POP/ROCK

«Violet Road» (Playroom/Sony)

Fire spillende brødre og en sterk vokalist. Forrige uke ga Team Me fra Elverum ut sitt glimrende debutalbum. Violet Road fra Kåfjord i Troms denne ukens beste norske band.

Vi er kanskje inne i en stim med norske band nå som blir morgendagens helter. De fleste av dem går veien via Bylarm. Slik har det også vært med Violet Road. De har i tillegg sikret seg en gedigen radiohit med den livsbejaende låten «Can You Hear the Morning Singing». Kan dette være en av årets flotteste poplåter? Tror det.

I løpet av de øvrige ti låtene i de drøye tre kvarterene Violet Road holder på, er det lett å bli skikkelig hekta. Her er mange ballader og mange midtempolåter. Det spruter ikke av alt. Det gnistrer ikke hele veien. Men bandet har likevel en formidlingslyst og en iver som er smittende. Brødrene Herman, Halvard, Hogne og Håkon Rundberg står for en spilleglede som vitner om stor søskenkjærlighet. Vokalist Kjetil Holmstad–Solberg synger som om dette er det viktigste i verden akkurat nå.

Låtene og uttrykket beveger seg fra folkemusikk, via amerikansk country til A–ha–lignende pop til rock som får oss til å tenke på tidlig R.E.M. Musikken er fylt av en passe dose livsglede og nesten like mye sentimentalitet. Det er bare å komme seg ut på veien til Violet Road.