Tittel: «Armen til Marit Bjørgen»

Spillested: «Østsida», UiA

Regi: Christine Helland

Revysjef: Reidunn Lognvik Reinholdt

Kapellmester: Magnus Drågen

Koreograf: Marita Wikstøl

Med: Øystein Flemmen, Silje Hansen, Christer Sundstøl, Thomas B. Lien, Marte Iren Noreng Trøen, Jenny Bergan Øverli, Fredrik Jacobsen, Thomas Askeland, Erle Sofie Nygren, Andreas Røst – alle på scenen. I bandet: Magnus Drågen, Runar Fiksdal, Bruno Gagro, Guttorm Strande, Kristian Frøland og Petter Hallaråker.

Glitterballett og hip-hop-koreografi, akrobatikk og absurd heisekran-wienervals, rørende selvutlevering og snille spark i mange retninger er blant ingrediensene i en to timer lang revy som denne helgen og mandag spilles på Østsida på UiA i Kristiansand. «Armen til Marit Bjørgen» viser til det å ha styrke i livets mange viderverdigheter, og er en slags tråd som ikke er plagsomt gjennomgående.

De 18 aktørene, studenter ved masterstudiet i musikk, fakultet for kunstfag, har musikk— og teaterfaglig kvalitet av godt merke, og de har gjort en imponerende jobb. Resultatet er profesjonelt. Ikke har de gjort det enkelt for seg selv. Alle tekster er skrevet av de medvirkende, og de er smekkfulle av gode poenger. Bare en sjelden gang i lengste laget. Bandet er av toppkvalitet, dansen og akrobatikken likeså. Det sier seg selv at en så lang revy vil være ujevn. Likevel, dette holder hele veien. Og noen ganger er det helt fantastisk. Ikke et øyeblikk kjedet jeg meg.

Det å være student ved UiA med de gleder og sorger det medfører, har naturligvis gitt inspirasjon til noen av revyens numre.

Disse er løst på en slik måte at de likevel blir interessante og morsomme for folk uten nærhet til studentmiljøet. Thomas B. Lien som studenten som forbereder seg til en «date», er helt uslåelig. Agder Kollektivtrafikk får sin kommentar, og det samme gjør Kilden og ordfører – unnskyld, Borgermester – Grundekjøn, i Christianssand.

Tidens motehysteri, tidens pop-trender, hip-hop-kulturen både kommenteres og brukes, og her er en sviende god kommentar til Facebook-hysteriet. Forestillingen er så rik, så omfangsrik og så jevnt god at det faller lett å anbefale den. Ett navn er nevnt, og det med fullt overlegg: Thomas B. Lien er skuespilleren i ensemblet, og han gjør hovmesteren i en helt uslåelig versjon av «Grevinnen og hovmesteren». Den vi ser til jul, kommer aldri til å bli den samme etter dette.