VISESANG/FOLKEMUSIKK

Han har vært aktiv musiker og artist siden midten av 60-tallet. Her oppsummerer Jan Inge Rasmussen fra Kristiansand sin lange og omfattende karriere med 42 låter fordelt på to CD-plater. Det er lett å dra konklusjonen om at dette er en hedersmann.

Jan Inge Rasmussen skapte antakelig sitt lille mesterverk da han skrev melodier til lyrikk signert Jens Bjørneboe på albumet «Druer av kjærlighet». Her er sju låter fra denne platen. Både på disse sangene og på mye av det øvrige materialet hører vi hvilken god tekstformidler Jan Inge Rasmussen er.

Han spilte inn tre godbiter til Protestfestivalen i fjor. Disse tre åpner den første CD-platen. En flott åpning.

Vi får selvsagt også en lang rekke med låter med mye folkemusikk i seg. Irsk og amerikansk folkemusikk. Ikke alt er like spennende, og noe har tapt seg med årene. Stemmen til Jan Inge Rasmussen passer helt klart best til visesang.

Har du ingen plater med ham fra før, er «1760» en utmerket anledning til å sikre seg et fyldig dokument av en artist som har opplevd mye selv, og som har formidlet og gitt publikum mange fine og meningsfulle stunder. Dette er ekte vare.