Like før klokka 22 ble det klart at Oskar og Jose­fine vant hele konkurransen i Oslo Spektrum.

– Jeg har ikke ord, sa Josefine mellom latterkulene og gledestårene like etter at kåringen var over.

– Tusen takk til alle som har stemt på oss, vi håper vi har smittet mange med sangen vår, la de glade vinnerne til.

– Dette er ufattelig gøy, sier mamma til Oskar, Ingunn Olsen Høgetveit.

Like etter klokka 22.30 fikk Fædrelandsvennen snakke med de to vinnerne:

– Dette er veldig, veldig gøy! Tenk at vi fikk synge for hele Norge, sier de to, litt i munnen på hverandre – og legger til:

– Dette er helt syyykt! Vi har ikke ord for dette! Og nå skal vi feste litt.

– Hvordan fester vinnere av MGP jr?

– Vet ikke helt, men vi skal se opptreden vår i opptak. Vi gleder oss til skolen på mandag, da kan alle juble når vi kommer inn, sier årets vinnere av MGP jr, Oskar og Josefine.

Det ble en blanding av gledestårer og latterkuler hos Oskar og Josefine etter at de hadde blitt kåret til vinnere. Foto: Hans Otto Bordvik, NRK

Sang for tom sal

Duoen Oskar (9) og Josefine (8) sang lørdag kveld for et tomt Oslo Spektrum. Det gjorde også den tredje finalisten fra Kristiansand, 10 år gamle Åse Cornelia. Ikke en gang foreldrene fikk være i salen.

Finalesendingen begynte klokka 19.50. Like før klokka 21.20 ble det klart at Oskar og Josefine er blant de som gikk videre til superfinalen og fikk synge sangen sin «Smitte deg med glede» en gang til.

Smitte med kjærlighet

– Vår sang handler om at man ikke skal smitte hverandre med sykdom, som korona, men at vi skal smitte hverandre med kjærlighet, fortalte duoen til Fædrelandsvennen ved en tidligere anledning.

I superfinalen kjempet de mot Luc The Geek med sangen «Flippa Gamet» og Arisha som sang «Fake».

Åse Cornelia nådde ikke helt til superfinalen med sin sang «Urettferdig».

Ti år gamle Åse Cornelia fra Kristiansand fremførte sangen «Urettferdig» som handler om at hun synes det er urettferdig at de voksne alltid skal bestemme. Foto: Hans Otto Bordvik, NRK

Kjent igjen på Aker Brygge

Vinnerduoen har nærmest blitt kjendiser som følge av MGPjr-deltakelsen:

– Her om dagen så var det mange som kjente oss igjen på Aker Brygge, fortalte Josefine entusiastisk før lørdagens finale.

Også hjemme i Kristiansand har de hatt en stor heiagjeng i ryggen.

– De i klassen min synes det er veldig gøy og de heier veldig mye. De har sagt de skal stemme med alle mobiler, iPader og PCer de har, sa Oskar før helga.

– Jeg har også blitt kjent igjen i Dyreparken, og hjemme var det noen andreklassinger som kom på døra, men de turte ikke spørre om autografen da, sa Josefine.