KRISTIANSAND: — Helt fantastisk! Utrolig.

Det er kristiansander og Rolling Stones-fan Anders Gamst Mellerud sine ord om den siste bookingen til Quart. Onsdag ble det klart at Stones-gitaristen slår følge med Slash og Ozzy Osbourne til Odderøya 30. juni.

TIL QUART: Stones-gitarist Ron Wood er booket til Quart.

Også trommeslager Jason Bonham, sønn av Led Zeppelin-trommisen John Bonham, er booket til Quart og Slash sin vennekonsert. Kansellerer AC/DC for Quart

Gamst Mellerud lovpriser Quartfestivalens siste navn på plakaten. Siden hans første Rolling Stones-konsert 2. august 1998 som 12-åring har 22-åringen vært på 17 Stones-konserter verden over.

Tre ganger i New York, fem i London, to i Paris, samt Milano og Berlin er noen av storbyene han har oppsøkt for å følge favorittbandet. Og nå kan han altså se et av band-medlemmene i hjembyen.

— Jeg skal egentlig på en AC/DC-konsert i Glasgow samme kvelden, men nå blir det endringer. Dette må jeg få med meg. Han er jo medlem av verdens største rockeband, sier Gamst Mellerud til fvn.no.

Gamst kan det meste om Wood.

— Han er en fantastisk gitarist, ikke minst fra Faces, men synger som ei kråke. Wood er for øyeblikket i London, men jeg må jo bare stole på at dette er sant. Han er jo god venn med Slash, sier Gamst.

- Gamlehjem

Men ikke alle er like begeistret for bookingen. Deriblant Fædrelandsvennens musikkanmelder, Rune Slyngstad.

— Han passer jo inn med stilen Quart går for. Det er jo et gamlehjem, men samtidig er det jo viktig at Quart prøver noe annet enn alle andre festivaler, sier Slyngstad.

Han er ikke særlig begeistret, og mener det hadde vært mer spennende om Wood kom med med Faces og sang gamle låter med dem.

— Nå vet ikke jeg helt hvordan denne konserten blir heller. Han er jo ingen kjent vokalist i alle fall, sier Slyngstad.

— Helt, helt fantastisk at Ronnie kommer til byen. Det er en alsidig gitarist, og jeg kan ikke få uttrykt nok glede over dette med noen ord. Jeg kunne skrevet en bok med flere bind om ham.