Pharrell og Chad står sammen bak all verdens produksjoner under navnet Neptunes. Med navn som Britney Spears og Ol' Dirty Bastard på merittlisten har de føttene solid plantet mellom hiphop og pop. Og sammen med Shay var det nettopp der de oppholdt seg når nerdenes hevn nådde Odderøya klokka halv ti.

Til å være superstjerner har de forbausende få effekter med seg. Det nærmeste de kommer dekorasjon er det karakteristiske hjernesymbolet på genserne til bandet. Sceneshowet lener seg heller ikke på effektmakeri av det spektakulære slaget. Med lite annet enn sin egen karisma å gjemme seg bak, bærer gutta showet med den ene sterke låten etter den andre.

Det var litt av en menighet som hadde samlet seg i bukta denne kvelden. Selv 20-30 meter fra scenen kunne folk uten problemer synge med for full hals. Bedre mottakelse enn dette kunne ingen ventet om det så var Kongen selv som var kommet. Bandet selv fulgte opp med et show som var, om ikke spektakulært, så absolutt mer enn godkjent. Under et par tunge caps serverte gruppa sin særdeles effektive blanding av hiphop, rock, r&b og pop.

Siden konserten til tider groovet åndssvakt godt, var det trist at showet inneholdt dødpunkter underveis. Bandet er godt samspilt og profesjonelt, men bød ikke på så mange overaskelser i løpet av de 60 minuttene konserten varte. Men mellom hemningsløs skryting av norske damer, skjortekasting og et publikum som nærmest kunne overdøve dem, ble trioen stuevarme etter rundt en halv time.

I løpet av de fire-fem siste låtene var det ingen som kunne slå N.E.R.D. på en hjemmebane som dette. Pharrell skapte enda villere tilstander hos den kvinnelige fansen da han turnerte publikum i bar overkropp. Det er likevel for dårlig at bandet ikke en gang ville gi publikum et ekstranummer etter den fyrstelige mottakelsen de fikk.

Men som de synger selv: De er jo rockstars.

Walter N. Wehus

N.E.R.D.

Bendiksbukta kl. 21.30