The Futureheads

Bendiksbukta kl. 20.45

Det gikk i enkle, drivende kjappe låter der gode melodilinjer og vokalarrangementer i gitarinnpakning sto sentralt, og folk storkoste seg med bandets lettfattelige og direkte uttrykk.

The Futureheads beveget seg i musikalske landskaper med band som Madness og The Clash på den ene siden og Bloc Party og Franz Ferdinand på den andre. Men bandet viste kjapt at de hadde sitt eget musikkuttrykk, og led aldri under å ha klare inspirasjonskilder, snarere tvert imot. De spilte med overbevisning, og musikken sto støtt på egne bein.

Vokalist og gitarist Barry Hyde var en strålende frontfigur, og sørget hele tiden for å holde kontakt med publikum med små anekdoter og prat mellom låtene. Godt hjulpet av sine bandkamerater, vel å merke. Også spilleteknisk gjorde bandet det svært bra, og særlig rytmeseksjonen med bassist Jaff og trommeslager Ross Millard imponerte med god teknikk og stødig, lekent spill.

The Futureheads gjorde med andre ord en strålende konsertjobb i Bendiksbukta, og lot musikk og underholdning blande seg med sol og sommerstemning til en herlig festivalopplevelse. Mer slikt, takk!

LARS A. NEDLAND