Les Loes blogg her

Forfatter Erlend Loe, som har vært aller mest kjent for sitt bidrag i litteraturen, har også en brennende lidenskap for film.

— Jeg ser mye film og har gjort det lenge. Men jeg måtte tenke litt før jeg takket ja til å blogge om temaet, innrømmer Loe.

- Kjedelig med blogg

En blogg er en personlig dagbok som publiseres på internett, som gjerne omhandler et spesifikt tema. I Loes tilfelle: film.

— I utgangspunket syntes jeg konseptet med blogger hørtes kjedelig ut. Jeg hadde liten interesse for å lese andres journaler på nettet, men har etter hvert kommet over noen bemerkelsesverdige innslag, forteller Loe.

Slenge med leppa

— Det å skulle skrive om film kan ha en skjerpende effekt på meg selv som er litt spennende. Da må jeg tenke annerledes enn når jeg setter på en film av andre grunner, sier forfatteren av blant annet «Naiv. Super» og «Doppler».

Erlend Loe har også studert film og har skrevet manusskriptet til «Detektor».

— En blogg blir annerledes enn en avisartikkel eller en anmeldelse fordi det er noe nært, personlig og umiddelbart over det, erklærer han.

— Du må ikke pakke inn meninger i en blogg og kan slenge mer med leppa.

Dialog med leserne

Hva publikum kan forvente seg av Loes filmblogg, har skribenten ikke helt funnet ut av enda.

— Vi får se hvordan bloggen utvikler seg. Jeg skal i alle fall se film, både nye og gamle, lover Loe som skal skrive på nett flere ganger i uka.

I tillegg vil det være mulig for publikum å komme med sine synspunkter til Loes blogg.

— Mine meninger kan kanskje være litt barnslig sort-hvitt noen ganger, advarer han.

Les Loes blogg her