Lindberg Lyd er nominert i to kategorier med utgivelsen «Immortal Nystedt», utgitt på musikkmerket 2L. Det oslobaserte produksjonsselskapet er som første norske nominert i kategoriene «beste lydproduksjon» og «beste koring».

— Utrolig gøy

— Når man driver et lite selskap i et lite land sitter man ikke akkurat og venter på to Grammy-nominasjoner på en gang. Men at det skjer er utrolig gøy og viser at små selskap har en sjanse også i de store sammenhenger, sier Morten Lindberg, produsent og daglig leder i 2L/Lindberg Lyd.

Kammerkoret Ensemble 96 står bak koringen på utgivelsen.

Lindberg Lyd har hatt et produktivt år, og har blant annet produsert Sølvguttenes «Julemesse», og «Mozart» med Marianne Thorsen og Trondheimsolistene. Lindberg Lyd er blant de første i Europa som satser tungt på musikkproduksjon i surround-lyd.

Andsnes igjen

Foruten Lindberg Lyd/2L, er landets mest profilerte pianist Leif Ove Andsnes nominert i kategorien «Beste instrumentale solist med orkester» for utgivelsen «Rachmaninov: Piano Concertos 1 & 2». Platen ble utgitt i Norge så tidlig som i september 2005, og er alt blitt kronet med priser for beste klassiske innspilling i Spellemannutdelingen og i Classical Brit Award.

Det er slett ikke første gang Andsnes er nominert i Grammy-sammenheng. Pianisten som ble født på Karmøy i Rogaland og som flyttet til Bergen for å studere som 15-åring, har vært Grammy-nominert hele seks ganger uten å vinne siden 1998. Det skal deles ut priser i over hundre kategorier når Grammy-utdelingen finner sted i Los Angeles 11.februar.