trekspill_12.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_8.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_7.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_6.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_5.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_4.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_3.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_2.jpg Foto: Jon Anders Skau
trekspill_1.jpg Foto: Jon Anders Skau

Se bildegalleri fra konsertene over!

KRISTIANSAND: — Det var helt fantastisk. Helt topp, sier Eikaas, daglig leder i Lindesnes Trekkspillklubb, etter kveldens andre forestilling i Kilden.

Lørdag ettermiddag og kveld hadde Lindesnes Trekkspillklubb to forestillinger for fullt hus i konsertsalen med 1.185 sitteplasser i Kilden teater- og konserthus i Kristiansand. Forestillingene ble sett av til sammen 2.370 mennesker.

Eikaas er strålende fornøyd.

— Det er sånn respons som holder oss i gang. Vi får ikke statsstøtte, så det er sånn respons som gjør at vi kan reise rundt og opptre, sier Eikaas.

Like bra som operaen i Oslo

I 2010 spilte trekkspillklubben på operaen i Oslo.

- Hvordan var Kilden i forhold?

— Kvaliteten på konserthuset ligger ikke noe tilbake for operaen i forhold til lyd og akustikk. Dette kulturhuset kan vi være stolt av, svarer Eikaas.

Den første forestillingen begynte klokken 15, og den neste klokken 18. Opprinnelig skulle det bare ha vært én konsert, men siden den første ble utsolgt så fort, ble det satt opp en ekstrakonsert.

— Vi kunne nesten ikke få sluttet. Vi holdt på å sprenge grensene de har satt. Forestillingene var nok litt for tett innpå hverandre, sier den daglige lederen.

- Eventyrlig

— Det var helt fullt på begge konsertene, og det har det vært lenge, bekrefter markedsdirektør Trond Backer ved Kilden overfor fvn.no.

Han er tilfreds med billettsalget.

— Det er helt eventyrlig. Også er det veldig gøy at det er nettopp dette det er fullt på. Det er noe som engasjerer hele regionen. Folk kom med busser fra hele regionen, sier han.

10-12 busser fra Risdal Touring hadde med seg passasjerer helt fra Rogaland til konserten.

- Betyr dette at det kan bli flere oppsetninger med Lindesnes Trekkspillklubb?

— Det skal vi ikke se bort ifra. Dette var veldig flott, svarer han.

Vil spille igjen

Eikaas håper på ny forestilling om et år.

— Vi har allerede booket oss inn til neste år. Så jeg håper Gunnar Grimstad (leder for Kilden teater- og konserthus, red. anm.) har en plass til oss i januar 2013. Vi må være ydmyke og glade for at det var to stappfulle hus. Takk til Kilden. Fortsetter de på denne måten, må det gå godt med Kilden, sier han, før han returnerer til neste post på kveldens program.

Først er det middag, og så spiller trekkspillklubben igjen opp til dans - denne gangen på Caledonien.

— Det blir nok noen hundre som kommer og ser på der også, sier Rolf "Atti" Eikaas fornøyd.