Låten "Ola Nordmann" fremføres av Plumbo. Foto: Scanpix
VIDERE: Foto: Scanpix
Låten "Make it better" fremføres av Tommy Fredvang Foto: Scanpix
Låten "I've got you" fremføres av Isabel Ødegård. Foto: Scanpix
Låten "Another Heartache" fremføres av Rikke Lie. Foto: Scanpix
Låten "Shapeshifteri" fremføres av Rikke Normann. Foto: Scanpix
IKKE VIDERE: Foto: Scanpix
Låten "Keeps on Dancing" fremføres av Cocktail Slippers. Foto: Scanpix

LARVIK: – For et fantastisk trøkk, utbrøt vokalist Lars Erik Blokkhus etter seieren.

Bandet satte ut for å skrive en låt om det norske folk, og både i salen og rundt om i landet var det den folkemusikkinspirerte «Ola Nordmann» som fikk best mottakelse.

– Det var et fantastisk show her i dag, for et trøkk! utbryter Plumbo-vokalisten mens han prøver å samle seg mellom fotoposeringer, autografrop fra tenåringsjenter og gratulasjoner fra de andre deltakerne.

– Alle stilte likt

Blokkhus sier beskjedent at han ikke tror at den mye omtalte mokkamann-vitsen hadde noen særlig innvirkning på stemmegivningen under finalen i Larvik.

– Jeg tror alle stilte likt her i dag, og alle artistene har levert et strålende show, sa han til pressen etter sendingen.

Han sier han tror låta har lyktes med å ta den norske folkesjela på kornet. Men om den kan lykkes hos et internasjonalt publikum, har han foreløpig ikke rukket å tenke på.

– Jeg håper det, men uansett er dette ekstremt stort for oss. Vi spiller jo vanligvis for alt fra 50 på den lokale puben til 1.000 i en idrettshall. Men dette blir noe helt annet, sier han til NTB om den forestående finalen i Oslo Spektrum.

Malin våknet uten stemme

Også tidligere MGP-juniorvinner Malin (Reitan) og Tommy Fredvang fra X-Factor gikk videre fra lørdagens delfinale. Men for Malin (16) kunne dagen fort endt helt annerledes. Da hun våknet, var stemmen knapt til stede.

– Jeg var ikke redd for at jeg måtte trekke meg, men fryktet at det skulle gå helt skeis mens jeg sto på scenen. Først ved to-tre-tiden begynte stemmen å komme tilbake, sier trønderen til NTB.

Hun håper at finaledeltakelsen med den synthtunge danseballaden «Crush» er det som gjør at hun blir kvitt stempelet som barnestjerne og får vist seg fram som en moden artist.

– Dette var både helt jævlig og helt sykt. Det er veldig stort å komme videre til finalen, sier Malin mens 30 hylende tenåringer skriker navnet hennes i bakgrunnen.

Både Malin og de andre vinnerne ble stående i nærmere en halvtime etter kameraene var skrudd av for å dele ut klemmer, signere autografer og stille opp på bilder.

Fansen ropte på Tommy

Lengst runget ropene fra unge fans på «Tommy, Tommy, Tommy, Tommy». Fredvang, som rogalendingen heter til etternavn, gir låtskriver Hanne Sørvaag det meste av æren for at han fikk nest flest stemmer i Larvik.

– Det er først og fremst en bra låt, og så har vi fått til et veldig kult sceneshow, sier han, mens låtskrivermakker Sørvaag heller framhever sangprestasjonen.

Tommy Fredvang sier han går fokusert til verks på forberedelsene til finalen.

– Jeg må bare fortsette å øve og jobbe som vanlig. Men det tekniske er jeg ikke så bekymra for. Det viktigste framover blir nok mental trening, sier han til NTB.

Også Minnie Oh fikk stor jubel fra hjemmepublikummet i Arena Larvik. Men verken hun eller Isabel Ødegård, The Cocktail Slippers, Rikke Normann og Rikke Lie oppnådde nok av folkets gunst til å være med å konkurrere om en billett til den internasjonale finalen i Aserbajdsjan i mai. Isabel Ødegård, som deltok med sangen "I've got you", gikk altså ikke videre. Det er Thom Hell fra Kristiansand som har skrevet melodien til denne sangen. Les anmeldelsen av "I've got you" her.