BENDIK OG MONSTERET: ?Thomas Seeberg Torjussen har skrevet et fantastisk manus. Det er en morsom historie, men med et viktig tema, nemlig å stå frem som den man er, sier produsent Frank Mosvold. Foto: Kool Produktion AS

KRISTIANSAND/OSLO:"Bendik og monsteret" har gode muligheter til å bli en underfundig og underholdende film som kan nå et bredt publikum. Det er en historie med en positiv moral om å tørre å være seg selv og leve ut sine drømmer, fortalt uten å være moraliserende , sier kortfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt (NFI) Åse Meyer i en pressemelding.

"Bendik og monsteret" skal bli en animert kortfilm rettet mot barn, basert på forfatter Arne Svingens barnebøker om det samme universet. Det er Kool Produktion, med produsent og sørlending Frank Mosvold i spissen, som skal lage filmen.

Det er en morsom historie, men med et viktig tema, nemlig å stå frem som den man er. Det er kjempegøy at vi har fått støtte, og jeg gleder meg til å begynne å lage filmen , sier Mosvold rett før han setter seg på flyet til Montreal, der han skal sitte i juryen under barnefilmfestivalen som skal arrangeres der fra 3.-11. mars.

Vil bruke sørlandskompetanse

Mosvold har de siste årene hatt stor suksess med tv-seriene Hubert og Ellevill Elfrid. Nå ser han frem til å lage en film, fri for de begrensninger og hensyn han må ta når han produserer tv-serier.

Jeg har store ambisjoner for filmen, og ønsker at det skal bli en film som blir lagt merke til på festivaler rundt omkring , sier Mosvold.

1. juni starter Mosvold og co å jobbe ut storyboard til filmen. Deretter kommer selve animeringsprosessen, som også skjer hos Kool Produktion i Oslo. Lydarbeidet og ferdiggjørelsen av filmen vurderer Mosvold å få gjort i hjembyen.

— Det er mange gode musikere og lydstudioer i Kristiansand, så det kunne vært gøy. Det har kommet mye kvalitetsfilm fra Kristiansand i det siste, så det må være kompetanse der, sier han.

Premiere på Barnefilmfestivalen

Med å legge en del av prosessen til Kristiansand, kan Mosvold få fullfinansiert filmen sin, som har et budsjett på 1,2 millioner kroner, gjennom støtte fra Sørnorsk filmsenter.

— Det er bra at Frank får støtte, og det er godt at NFI støtter barnefilmer. Angående støtte fra Sørnorsk, avhenger det av hvor stor tilknytning filmen har til Sørlandet, sier filmsenterleder Kirsten Bonnén Rask.

Om alt går etter planen vil "Bendik og monsteret" få premiere under Barnefilmfestivalen i Kristiansand neste år.

Frank er en av Nordens fremste innenfor animasjonsfilm for barn, og det blir veldig hyggelig å få premiere på den i 2013. Jeg har sett en pilot for filmen, og det så utrolig flott ut , sier Barnefilmfestivalens leder Danckert Monrad-Krohn.