TRAAMS: Britisk band som spiller på Sørveiv. Foto: Pressebilde
BOOKINGHJELP: Danske Jesper Borup Sørensen booker vanligvis for det danske svaret på Bylarm. Nå booker han også for Sørveiv.
BABYFJES: Danske Baby in Vain er bare 17-19 år gamle, men har tatt Danmark med storm. Foto: Pressebilde

— Vi tredobler antall internasjonale artister, sier prosjektleder Kjetil Nordhus i en pressemelding om årets Sørveiv-program. Musikkbransjemessen arrangeres i år for tredje gang i Kristiansand 1. og 2. november. Det er Sørf, Sørnorsk Jazzsenter og Telemarkfestivalen som arrangerer Sørveiv, og i tillegg til seminarer for bransjen består den også i år av et fyldig liveprogram som er tilgjengelig for alle. Hvilke scener konsertene skal spilles på er ennå ikke klart.

I det første programslippet fra Sørveiv offentliggjøres tolv artister/band, og halvparten er utenlandske. I alt ventes årets program å bestå av 40-45 band og artister.

Vil trekke folk utenfra

— Vi tror at jo mer relevant vi kan gjøre Sørveiv også for folk utenfor regionen, jo mer relevant vil den bli for regionens musikkbransje, sier Nordhus. Målsetningen er å presentere relativt ukjente artister med potensial for gjennombrudd. Til å foreta den utenlandske bookingen har Sørveiv engasjert danske Jesper Borup Sørensen som i en årrekke har booket band for SPOT Festival. Dette er den danske ekvivalenten til Bylarm.

De norske bandene bookes av Jon Gotteberg.

— Lokale og regionale artister har også en plass på Sørveiv, enten som deltakere eller ved å stå på scenen. Alle interesserte artister kan melde seg på fra og med kommende mandag på våre hjemmesider. Samtlige vil bli sjekket ut av våre bookingfolk, og vi har fortsatt en del plasser igjen på plakaten, forklarer Kjetil Nordhus.

Her er dagens artistslipp slik det er beskrevet i pressemeldingen:

Baby In Vain (DK)

Med klare referanser til stoner-rock og grunge og med til tider svært tunge gitarriff, har 17-19-åringene tatt Danmark med storm. Nå er de klar for Norge!

Traams (UK)

Frydefull krautrock fra West Sussex. Traams slipper sitt debutalbum, Grin, i september, og er spådd en lysende fremtid av forståsegpåere i flere land.

Killer View (DK)

Høres med sin post-punk ut som lyden av New York og København. Nylig hjemme fra en måned lang USA-turné. Og – har nylig skiftet navn fra Ocean View.

Death Hawks (FI)

Mørk, psykedelisk rock fra Finland. Har blitt kalt «det noe tvilsomme barnet av Jim Morrison og en ung Ozzy Osbourne». Ny plate ute i høst.

Then Comes Silence (SWE)

Bland sammen punk, shoegaze, noiserock, psykedelia og goth, så ender man opp nær soundet til Then Comes Silence. Nytt album i oktober.

Small Feet (SWE)

Stockholm-baserte Small Feet beveger seg rundt den fantastiske stemmen til Simon Stålhamre. Kan minne om både Neil Young, Daniel Johnson.

Ine Hoem (N)

Har bevegd seg lengre mot et alternativt poplandskap, og er klar med EP 11. oktober i år. Ine Hoem står frem som en av de unike stemmene i norsk musikk.

Maria Due (N)

Overrasket mange med sitt nydelige debutalbum Kissing in Public (2010). Lillesandsjenta har tatt seg god tid, og er nå tilbake med nytt materiale.

Kaveh (N)

Kaveh kan fort bli høstens store farsott i Norge. Allerede et kjent navn etter samarbeidene med artister som Madcon og Tommy Tee, er spådd en stor fremtid.

Proviant Audio (N)

Matthias Stubø og hans nihodede discotroll er tilbake med nytt album 11. oktober, og i november kommer gjengen for å spre energisk galskap på Sørveiv!

Ragnhild Furebotten (N)

Ragnhild Furebotten er en av de kommende stjernene innen norsk folkemusikk. Hun har allerede rukket å hanke inn en Spellemannpris, og er feletraktøren klar for å nå ut til et større publikum.

Sudan Dudan (N)

Etter debuten i 2006, markerte Sudan Dudan seg på kort tid som en av de mest interessante folkemusikkgruppene i Norge. Nå er de snart tilbake med oppfølgeren!