GA ALT: BigBangs Øystein Greni ga som vanlig alt under sin konsert. Men kun rundt 3000 mennesker var til stede da livespesialistene sto på scenen i Bendiksbukta. Foto: Kjartan Bjelland
SUKSESS: Musikalsk sett var forrige lørdag en stor suksess. 8000 kom for å oppleve DJ-stjernene David Guetta og Avicii. Foto: Mats Johannesen
IMPONERTE: Amerikanske Beth Hart trakk 2000 tilskuere til Odderøya tidlig på kvelden torsdag. Her er hun backstage med Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland
Popkongen: Morten Abel har vært lenge borte, men har et stort kartotek av hits å velge fra. Han leverte mange av dem på Odderøya torsdag. Foto: Kjartan Bjelland
GOD STEMNING: Publikumstallet var kanskje ikke all verden fredag, men da slagerne fra BigBang og Dum Dum Boys kom, var stemningen god i Bendiksbukta. Foto: Kjartan Bjelland
KLASSIKERE. "De er et klassisk band nå, og vet at de har både historien og mytologien til å backe seg opp", skrev vår anmelder, og trillet femmer til Dum Dum Boys. Foto: Kjartan Bjelland
80-TALLSHITS: Eric Bazilian og The Hooters presenterte alle sine 80-tallshits på Odderøya, og et godt voksent publikum fikk en mimrefest. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Jeg er utslitt, sier festivalsjef Trond Åge Nyhus, og trekker pusten.

Tre hektiske festivaldager er over. Artistene har stort sett levert, skal vi tro Fædrelandsvennens anmeldere. Og på den første Odderøya Live-kvelden med David Guetta var det også stinn brakke i Bendiksbukta. Torsdag og fredag var det imidlertid mer glissent.

— Det skuffet meg litt. Alt lå til rette med været, så jeg skjønner det ikke helt. Forutsetningene var gode, sier festivalsjefen.

Legender og toppnavn

I fjor kom 6000 for å se Kaizers Orchestra og Jarle Bernhoft på én dag under Odderøya Live. Bare litt over halvparten ville oppleve to av Norges aller fremste liveband, Dum Dum Boys og BigBang, fredag.

— Det er vanskelig å forklare. Hvis vi ser på alt det vi har gjort, så er det Pink og David Guetta som virkelig har satt fart i billettsalget. Det får meg til å tenke. Kanskje rocken ikke er så stor som man hadde trodd her nede, sier Nyhus, og har klare tanker om neste år allerede.

— Enten må vi hente gamle legender, og der er det ganske mange å ta av, ellers må vi hente noe som er stort akkurat nå. Mellomsjiktet er risikosport. Det bør være større internasjonale artister, det fins ikke noe i Norge akkurat nå som kan være headliner. Det kan endre seg, men sånn er følelsen min nå.

Bredde

I august begynner han prosessen med å forsøke å hente store internasjonale artister til neste års Odderøya Live. Men han understreker:

— Det er ikke enkelt. De største artistene gjør enten store show selv eller store internasjonale festivaler, og det er ikke lett å få dem. Men det er heller ikke alltid pengene som bestemmer. Av og til har de lyst til å gjøre noe annet. Som for eksempel en intim konsert på Odderøya.

At superstjernen David Guetta ønsket nettopp det, kan åpne flere dører for festivalen.

— Guetta er bra reklame for oss. Pink hjalp oss også veldig. Det er mange som vet at vi er her nå, sier Nyhus, som fortsatt ønsker et bredt program på plakaten.

— Jeg kommer aldri til å låse meg inn i en profil. Vi vil fange bredden, det er det vi går etter hele tida. Odderøya Live skal være noe for hele byen. Noe alle kan dele, sier han.

Trygg

Festivalsjefen er fornøyd med det han så på festivalområdet de to siste dagene, etter en del trøbbel blant publikum på Guetta-kvelden. Da ble det kaos i ølhallen, og arrangørene stengte ølsalget en periode. En del ble frustrerte over ikke å få refundert ølbongene sine.

— Jeg vil takke de som kom i år, de som er med på å bygge dette. 99 prosent av tilbakemeldingene er positive, selv om vi fikk litt negativt på de bongene. Men vi har en regel som vi alltid har hatt. De bongene er ikke refunderbare. Vi har informasjon om det på bannere i hallen, og på selve bongene. Da må man ta sitt ansvar. Hvis man kjøper tjue bonger, da brenner man for mye. Da har man overkjøpt, og hvem sitt ansvar er det?

— Var dere ikke forberedt på trengselen mellom konsertene?

— Vi var vel for så vidt forberedt, men samtidig fløt ting bra i fjor og derfor trodde vi det skulle gå bra. Men vi fikk en propp, som vi løste ved å kontrollere flyten ut og inn av hallen. Sånn løste vi opp floka og fikk sirkulasjon igjen. Derfor er jeg også trygg på at det ikke skjer igjen, sier han.