— Det er et forslag som vil føre til at de som holder på med kulturvirksomhet der kan fortsette med det i årene som kommer. Mer enn det kan jeg ikke si foreløpig, sier kulturstyreleder Randi Haukom.

I kveld, onsdag er det møte i kulturstyret, og der skal kommunens vedtatte salg av Aladdin gamle kino i Kongens gate 6 opp til behandling.

Tidligere har politikerne vedtatt å selge bygget sammen med Agder Teaters gamle bygninger i samme kvartal. Inntekter fra salget er bakt inn i kommunens handlingsprogram for 2012 - 2015, og leien for kulturaktørene som har slått rot i lokalene utløper til nyttår. Da må de i utgangspunktet finne seg andre lokaler.

PLAN: Kulturstyreleder Randi Haukom vil redde kulturvirksomheten i Aladdin.

De siste par årene har et stort kreativt miljø slått rot i kontorene på Aladdin som leies ut av Kristiansand kino på vegne av kommunen. Norsk forfattersentrum Sørlandet, Cinemateket og Sørnorsk Filmsenter er tre blant mange aktører som det siste året har drevet lobby for å få omgjort salgsvedtaket. Dette har hatt sin effekt, og nå har altså saken havnet i kulturstyret.I tillegg til kompetansesentre for film og litteratur, fikk Aladdin mandag friskt blod i form av Sørlandets ressurssenter for rytmisk musikk (Sørf). Etter å ha fristet en kummerlig og kald tilværelse i ensomhet ute i Bygg 25 på Odderøya det siste halvannet året, er Sørf-sjef Kjetil Nordhus strålende fornøyd med å komme inn i varmen på Aladdin.

— Det blir veldig nyttig for oss å komme sammen med andre profesjonelle ressurssentre i relaterte bransjer, og vi har lenge hatt lyst til å flytte inn her, sier Nordhus.