KRISTIANSAND : I en interpellasjon som behandles i møtet 23. mai, ber han om at Kjell Mardon Gunvaldsens stålskulptur settes tilbake på plass.

— Bruker av kultur

— Det er temmelig uvanlig at du engasjerer deg for kunst og kultur, Kleppe?

— Neida, jeg representerer et kulturbærende parti. Selv om jeg har vært kritisk til Kilden, er jeg ikke mot all kultur. Jeg er en bruker av kultur, men betaler selv og benytter meg ikke av gratisbilletter fra fylke og kommune.

INTERPELLERER: - Jeg representerer et kulturbærende parti, sier bystyrerepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene. Foto: Jon Anders Skau

— Men hvorfor dette engasjementet for stålfontenen?- Dette er en skulptur som i sin tid ble gitt til byen, og den kan ikke bare fjernes uten videre. Saksbehandlingen har vært helt gal, og det handler om åndsverksloven, tillit og troverdighet. Jeg er overrasket over at de som har behandlet saken politisk ikke har skjønt det, og bringer den nå inn for byens høyeste organ.

- En yndet møteplass

— Hva er din personlige mening om kunstverket?

— Jeg synes det er flott og har en ypperlig plassering. For eksempel har pressen ofte møtt meg der når de skal lage reportasjer med meg, uten at det skal ha noen betydning. Men det sier litt om hvordan folk ser på den; nemlig som en yndet møteplass. Det har vært en yrende folkeliv omkring den, og skulpturen er populær blant barnefamilier. Nå tar jeg et initiativ for å bringe fontenen tilbake der den hører hjemme, sier Vidar Kleppe.

Selv om Kleppe nå tar skulptursaken opp som interpellasjon i bystyret, er det allerede klart at saken skal opp til ny behandling i så vel kulturstyret som byutviklingsstyret.