KANDIDAT 2: "Vakten" er Pekka Stokkes bidrag.
KANDIDAT 3: "Byfurua" er Jorann Abuslands bidrag.
KANDIDAT 3: "Byfurua" er Jorann Abuslands bidrag.
KANDIDAT 4: "Folk og ikoner" er Camilla Prytzs bidrag.
KANDIDAT 5: "Frihet likhet brorskap" er Hans Martin Øiens bidrag.

KRISTIANSAND: Onsdag gikk fristen ut for å stemme på forslag til den åpne utsmykningskonkurransen for branntårnet i det nye Rådhuskvartalet.

POPULÆR: Siren Wårøe ble stemt frem som folkets favoritt. Foto: Magnus Bjelkerud

Siren Wårøes forslag "Din min vår stemme" har ledet underveis, og fikk også flest stemmer til slutt. Den 32 år gamle kristiansanderen, som er bosatt i Oslo, fikk nesten 25 prosent av de omtrent 1700 stemmene som kom inn.

I tillegg til folkets favoritt, skulle juryen plukke ut fire bidrag. Disse fem blir nå med videre i konkurransen, og får et konkurransehonorar pålydende 30.000 kroner til å utforme en ferdig skisse og utdype alle sidene av ideen sin. Juryen hadde sitt siste møte torsdag formiddag, og endte på disse fire forslagene: "Folk og ikoner" av Camilla Prytz

"Byfurua" av Jorann Abusland

"Frihet likhet brorskap" av Hans Martin Øien

"Vakten" av Pekka Stokke

VIDERE: Jorann Abusland ble en av kunstnerne juryen plukket ut til å være med videre i utsmykningskonkurransen. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det har ikke vært vanskelig å velge ut disse fire, men det har vært en grundig prosess, med gode diskusjoner. Vi har vært veldig enige, og det har ikke vært noen store uenigheter i juryen, sier Harald Fenn, som er leder av kunstkomiteen og talsmann for juryen.- Hvorfor endte dere på disse fire forslagene?

— Det er de som har svart best på konkurransen, ut i fra temaene demokrati og deltakelse. Samtidig mener vi de har størst potensial til videre bearbeidelse, sier Fenn.