Frode Grytten er en av de mest markante twitterpoetene i Norge, sammen med blant andre Helge Torvund, Vidar Kvalshaug og Esther Moe. Grytten har nærmere 11 500 følgere, og har publisert over 100 små fortellinger på sin twitterkonto.

— Jeg hadde ingen stor plan eller visjon når jeg startet. Men det er noe utfordrende med korte fortellinger som har noe større i seg enn de 140 tegnene, sier Grytten som får en del tilbakemeldinger fra leserne.

— Den direkte responsen er annerledes enn ved en bokutgivelse, for eksempel. Da tar det lang tid før boken når leseren. Her skjer det umiddelbart, sier forfatteren.

Vestlendingen har fremdeles ikke noen plan med twitterpoesien, men har lovet seg selv å skrive en historie hver dag i ett år.

— Poesien har en lys fremtid, med tanke på alle de elektroniske mulighetene som åpner seg. Det tror jeg også mange av mine forfatterkolleger vil skjønne, sier Grytten, og får støtte fra Norsk Forfattersentrum Sørlandet.

— Twitterpoesi er et nydelig lite pusterom fra alt som ellers går så fort. Det fører til mer interesse for poesi, og det senker terskelen. Det er en vanlig tanke at poesi er vanskelig tilgjengelig. Her er det korte dikt, som er lette å lese, og man møter poesi der man ikke venter å gjøre det, sier Irene Gressli Haugen.