1. Robert Plant/Alison Krauss. Raising sand. (Universal)

Det er bare å gi seg ende over og nyte det lydbildet og den atmosfæren denne duoen skaper med sine americana-låter. Produsent T-Bone Burnett får stemmene deres og lydbildet til å høres ut som noe overjordisk og svevende. Så uendelig vakkert.

2. Arcade Fire. Neon bible. (Universal)

Et storslått rockeverk som tar både livet og døden på ramme alvor. Win Butler og hans store kanadiske band veksler mellom sakrale temaer og offensive, symfoniske rockeelementer som gjør Arcade Fire enestående i 2007. 3. Kent. Tillbaka till samtiden. (SonyBMG)

80-tallets synthøvelser mikses med nåtidens tristesse og metthet. Vi har nok av alt. Likevel er noen av oss trist og sorgtung. Når Joakim Berg og Kent er det, virker det forlokkende og fengslende.

4. The White Stripes. Icky thump. (Playground)

Sugende blues og gnagende rock. Jack og Meg White har på mange måter laget den rocka utgaven av årets par, Robert Plant og Alison Krauss.

5. Mark Olson. The salvation blues. (BonnierAmigo)

Han forlot The Jayhawks da de slo gjennom. Nå er Mark Olson tilbake til uttrykket fra den gang. Med Gary Louris fra The Jayhawks som medhjelper, og med hjerteskjærende og vakre ballader.

6. Manic Street Preachers. Send away the tigers. (SonyBMG)

7. Bruce Springsteen. Magic. (SonyBMG)

**8. Ryan Adams & The Cardinals. Easy tiger. (Universal)

9. Rufus Wainwright. Release the stars. (Universal)

10. Interpol. Our love to admire. (EMI)**