KRISTIANSAND: — Vi ville ha minst mulig julekliss i denne «Christmas Homecoming», sier Nick Sillitoe i musikkselskapet +47. Sammen med Arne Bang i Dale og Bang har han satt opp en «hjemkomstkonsert» på Kick neste lørdag. Målgruppen er primært alle kristiansanderne som kommer hjem til jul, men naturligvis også alle andre.

Nå håper duoen at flest mulig tar julegjenforeningen på deres Christmas Homecoming.

Formålet er å vise at byens kulturliv har blitt meget livskraftig de siste årene. Konserten er sponset av ABCenter, Sparebanken Sør, Kunnskapsparken, Fædrelandsvennen, +47 og Dale og Bang.

— Det var veldig lett å få folk til å være med på dette. Nå vil vi gjøre dette til en årlig happening, sier Bang.

— Det er en oppfatning blant mange eksil-kristiansandere at det ikke skjer noe i Kristiansand, men vi vil vise at det er fullt mulig å bo og jobbe herfra med kultur. Det er det vi ønsker folk skal snakke om rundt bordene neste lørdag, sier Sillitoe.

Konserten blir første gang Anne Marie Almedal holder en full konsert siden den nye plata hennes «The Siren and the Sage» kom ut i september. Plata høstet lovord og terning fem av Fædrelandsvennens anmelder. Erlend Øye fra Kings of Convenience er «Special guest».

— Han ble interessert da jeg sa at det ble sittende publikum og lys på bordene, sier Sillitoe. Øye er en venn av Almedal med et hat/elsk-forhold til Kristiansand. Sist han opptrådte her med Whitest Boy Alive snakket publikum i stykker konserten.

Thom Hell er den tredje i showet, og dette blir første gang du kan å høre ham fremføre låter fra sin kommende plate.

— Men det blir IKKE allsang av julesanger her. Vi skal ha Kristiansand Strykekvartett på galleriet som pausemusikk, sier Sillitoe.

Og selv om konserten er gratis, oppfordres publikum til å gi en hundrelapp til Kirkens Bymisjon ved inngangen.