KRISTIANSAND: — Jeg prøvde å øve tidligere i dag, men det gikk ikke. Likevel mobiliserer man et eller annet når man kommer på scenen. Publikum gir meg et kick, fastslår Hilde Hefte.

Takker lydmannen

Tilhørerne har nettopp klappet henne heftig og begeistret av scenen i Agder Teater etter releasekonserten for balladeplaten An Evening in Prague.

Nå står hun i solistgarderoben og kikker fornøyd bort på flasken med Kodein Mikstur på sminkebordet. Uten den hadde hun neppe fått ut mange tonene uten å «belønnes» med hosteanfall.

— Det er sterkere enn morfin. Tar du for mye av den blir du ødelagt, sier Hilde Hefte og smiler.

Noen dråper var imidlertid nok til å få jazzsangerinnen tilnærmet hostefri. Selv var hovedpersonen fornøyd i etterkant av konserten.

— Jeg synes det gikk overraskende bra, og ønsker å rette en takk til lydmannen som gjorde en god jobb i dag, skryter hun.

Advarte publikum

Hefte våget likevel ikke noe annet enn å gi publikum en advarsel på forhånd.

— Jeg har en tilståelse å komme med. Jeg har fått bronkitt, men har fått hjelp, så dette skal gå som et skudd, sa hun før første stryk. Til svar fikk hun forståelsesfull latter fra folket i salen.

Med hjelp av et vannglass og litt småhosting innimellom låtene fikk hun presentert albumet som hun spilte inn sammen med Praha symfoniorkester for ganske nøyaktig ett år siden.

— Å spille den inn var en gedigen opplevelse. Å få fremføre den i full sal, og med fullt orkester et år senere var nesten like fantastisk, sier Hefte og roser Kristiansand Symfoniorkester og publikum om hverandre.

Drikke konjakk

Hilde Hefte og arrangør, komponist og jazzpianist - ektemannen, Egil Kapstad - har drømt om å jobbe med et symfoniorkester i mange år. I fjor gikk drømmen i oppfyllelse da de spilte inn ti låter med The City Of Prague Philharmonic Orchestra. Kapstad har arrangert alle låtene.

Nye sjanser

Hvis du ikke fikk med deg gårsdagens konsert, hvilket er godt mulig, da flere ble avvist i døren på grunn av fullt hus, opptrer Hilde Hefte med det samme materialet under åpningen av Universitetet i Agder (UiA) tirsdag 20. november.

Fram til den konserten skal hun ta bare det med ro og bli frisk.

— Nå skal jeg endelig få slappe av og gå hjem og se i veggen. Men først skal jeg ha meg en liten konjakk, sier Hilde Hefte og flirer lurt.