Fredagens finale er satt av til å feire ett av Norges mest populære band. Finalistene har valgt sine favorittlåter fra bandet, og alle får privattimer av Morten Harket, skriver TV2 i en pressemelding.

Sju igjen A-ha har siden debuten i 1984 opparbeidet seg en fanskare verden over, og har hatt mange store hits. «Take on me» ble gjennombruddet, blant annet takket være en fengende tegnet video. Låta toppet listene i USA og 14 andre land.

De sju gjenværende finalistene har fått velge låter fra hele A-has karriere, i tillegg til å få privattimer av selveste Morten Harket.

Timian Naastad er en av de mange fornøyde deltakerne:

— Morten Harket synger utrolig bra. Jeg har veldig mye å lære av ham når det gjelder måten å bruke stemmen på.

Glenn Lyse har aldri sett A-ha live, men er fan av bandet.

— De har fantastiske låter, er bra låtskrivere, og da de kom var jo musikkvideoene banebrytende.

Morten Harket skal også selv opptre i fredagens «Idol»-sending med sin splitter nye solo-single.

Idolene om låtvalgene sine Timian: «Crying in the rain»

Dette er jo en cover-låt, så jeg kjente den før jeg hørte a-ha synge den. De klarte å gjøre låten til sin egen i en veldig fin versjon. Jeg tror den kan passe godt til stemmen min.

Åste: «Hunting high and low»

Det er en utrolig vakker låt, og jeg synes også videoen er utrolig fin. Det er kanskje den aller fineste a-ha-låten, og jeg kommer til å synge den med veldig stor respekt.

Linnea: «Velvet»

Jeg synes den er en av de fineste a-ha-låtene, og tror den kan passe stemmen min. Jeg får muligheten til å gå litt tilbake til mitt opprinnelige uttrykk, og det skal bli veldig deilig!

Bjørn Johan: «Birthright»

Birthright er en fantastisk fin låt. Nydelig melodi med både mørke og lyse partier. Låten er vanskelig å synge, og krever en veldig rein og fin vokal. Men jeg gleder meg!

Kim Rune: «Summer moved on»

Det er en utrolig fin låt, men en prøvelse vokalt, ikke minst på refrenget. Jeg har aldri sunget den før, men velger å satse. Det er jo tøft å hoppe etter Harket.

Glenn: «The sun always shines on TV»

Jeg hadde lyst til å prøve meg på den, det er en veldig utfordrende og rocka låt med masse høye toner og falsett.

Linda: «Stay on these roads»

Den er bare helt nydelig! Jeg gleder meg, men det blir en tøff oppgave for låten krever veldig mye. Jeg tar sats med min første ballade.