Foto: TV 2

Fredag skal 16 deltakere konkurrere om de siste to finaleplassene i Idol. Skal vi tro oddsene hos spillselskapet Betsafe er det Sindre Dybvikstrand og Linnea Dale som ligger best an til å gå videre til finalen.

Prestasjoner og potensial

— Vi har to oddssettere som følger med på Idol hele tiden, forteller presseansvarlig Mikael Mellqvist i Betsafe.

Artistene blir vurdert ut fra det de har prestert tidligere i konkurransen, og hvilket potensial oddssetterne mener at artisten har.

I tillegg påvirkes oddsene av hvor mange som satser penger på de ulike deltakerne. Hvis det blir satset mye penger på en artist, faller oddsene for denne artisten.

— Sindre virker som den sterkeste kandidaten av de 16, og bør belønnes med finaleplass, sier oddssetter Rudi Thomassen, som også har stor tro på Linnea Dale.

— Linnea har vist at hun er et meget stort sangtalent og at hun hører hjemme blant de ti siste deltagerne, sier han.

Satser på lokale håp

Mikael Mellqvist har inntrykk av at folk er mer opptatt av å satse noen kroner på sine lokale artister enn å prøve å forutse hvem som vinner konkurransen.

— Det er mange som satser penger på den de håper skal vinne, og det er god spredning på artistene, sier han.

16 år gamle Timian Naastad fra Lillestrøm har lavest odds av de som allerede er i finalen, og er dermed den deltakeren som etter spillselskapets vurdering har størst sjanse til å vinne årets Idol-konkurranse. På andre og tredje plass finner vi Kim Rune Hagen og Isabelle Leroy.

Sindre Dybvikstrand er også en av årets favoritter. Selv om Sindre ikke er sikret finaleplass er det mange som allerede har satset penger ham.

— Vi har faktisk fått en god del spill på ham som vinner av hele Idol, sier oddssetteren.

Vivian favoritt i fjor

Spillselskapene lever av å beregne hvor stor sjanse ulike deltakere har til å vinne ulike konkurranser. Det betyr ikke at de alltid har rett i sine prognoser.

I fjorårets Idol-konkurranse var det Vivian Sørmeland som hadde lavest odds hos Betsafe, og som dermed var spillselskapets favoritt til å vinne Idol.

I stedet var det kjæresten Aleksander With som stakk av med seieren i 2006.