ARENDAL: Vaktmesteren bor bare femti meter fra gjerdet inn til campingområdet til Hovefestivalen, og følger minutt for minutt med på hva som rører seg.

— Slitasjen har vært spesielt stor langs veiene på området. Veiene er ikke beregnet for semitrailere, og de har det vært mange av, sier Andersen til fvn.no.

Langs veiene og stiene er det brede og dype tråkk etter to døgn med festival. På plenen framfor hovedscenen er det på store områder ikke en gresstust igjen. Nærmere 10.000 publikummere så The Killers på scenen onsdag kveld. Synet som møtte vaktmesteren morgenen etter var ikke oppløftende.

- Glass overalt

— Det så ille ut. Plenen er veldig slitt. Plastglass lå overalt. Men det kan også hende at glassene beskytter plenen noe. Det ble kastet så mange at folk stod oppå dem, sier han, og legger til:

— Folk myldrer overalt. Det ble anslått at 15.000 mennesker var inne på området i går. Det er dobbelt så mange som ventet.

Bare få timer etter at Hovefestivalen avsluttes natt til søndag, venter leirsenteret storinnrykk av nye gjester. Neste uke skal både en idrettsleir og en leir for handikappede arrangeres på området.

— Problemet for idrettsleiren er at bakken blir hardtrampet. Får vi regn, vil ikke vannet trekkes ned. Trolig løser vi dette med å sette ut campingvogner på de mest slitte stedene, slik at folk ikke behøver å ligge i telt, sier vaktmesteren.

Til tross for slitasjen, er han fornøyd med festivalledelsens håndtering.

— De tar nå bilder av all slitasje. Det er positivt. Til høsten skal vi evaluere om vi skal gjøre noe annerledes neste år. Trolig krymper vi inn stiene med gjerder, slik at vi ikke får de brede tråkkene.

Tisser mot huset

Leirsenteret eies av Arendal kommune, og er i bruk året rundt. Andersen håper at slitasjen ikke blir langvarig.

— Hvis vi får en normal sommer, vil dette ikke få store konsekvensene. Naturen ordner opp selv. Bygningene har det gått rimelig greit med, sier han.

Fra huset sitt har vaktmesteren god utsikt mot festivalområdet. Under konsertene har vinduene klirret og brannslukkingsapparatet dunket mot veggen. Men vaktmesteren er full av lovord om arrangementet og festivaldeltakerne.

— Jeg har sovet godt. De som ligger rundt her har oppført seg veldig bra. Det eneste som har vært sjenerende for meg og samboeren min, er når mannlige campere legger utstyret på gjerdet og tisser mot huset, sier han.