SE KONSERTBILDENE AV 120 DAYS FRA HOVE HER

HOVE/ARENDAL: Etter to konserter på Hovefestivalen torsdag, drar kristiansundsgutta i 120 Days til Trøndelag og Hell Musicfest på lørdag. Deretter går det slag i slag med Raumarock, en tur til Roskildefestivalen og Parkenfestivalen i Bodø, før Ådne Meisfjord, Jonas H. Dahl, Kjetil Ovesen og Arne Støy Kvalvik setter seg på flyet til Tokyo i august. Nylig var også bandet på en stor turne i USA.

Verden står med andre ord ikke stille for de fire unge musikerne, som har lært seg å leve et mindre glamorøst liv "på veien" den siste tiden.

— Man lærer seg å leve uten for mye søvn, ja. Vi sover litt på flyplasser og på gulvet i biler, sier bassist, Jonas H. Dahl.

Liker seg best i mørket Solbrillene er på når vi møter gjengen etter første konsert på Hovefestivalen torsdag, og vokalist, Ådne Meisfjord hadde ikke sovet i det hele tatt natta før, så han måtte melde forfall til intervjuet. Det var nemlig bare få timer mellom den første konserten på festivalen og klubb-konserten klokken 22.00. Men 120 Days er storfornøyd med å få spille to ganger på tidenes første Hovefestival.

— Det er dødsfett å spille på en så stor utendørsscene som Amfiscenen. Vi følte det gikk veldig bra, men vi gleder oss også til klubbkonserten. Når vi spiller utendørs har vi ikke de samme mulighetene til å få i stand et skikkelig bra lysshow, så det passer best når det er mørkt, sier bassisten.

Trives dere best innendørs?

— På en måte. Klubbscener er bra siden det viktig for oss å ha et stort lysshow.

Konserten 120 Days gjør på klubbscenen til Hovefestivalen er et dj-konsept, hvor de spiller mye housemusikk og blander det med de vanlige låtene.

— Vi er veldig spent på denne konserten, fordi vi aldri har blandet låtene så mye med hverandre som det vi gjør nå, så det blir interessant å se hvordan det fungerer, sier Kjetil Ovesen.

Aldri i telt Så langt har ikke gutta fått med seg så mye av Hovefestivalen, men det de har sett, er de svært fornøyd med. Rett før vi møter dem, har de fortært en bedre biff-middag på artist-cateringen.

— Det blir feil av oss å komme med en dom over festivalen med tanke på at vi har sett så lite. Men det virker som om de virkelig har fått det til, og vi skjønte at vi ankom festivalen på rett dag med tanke på været, sier Jonas H. Dahl, og gliser i solskinnet.

Bandet kjørte tidligere på dagen forbi "katastrofe-området " på festivalcampen, og forsikrer oss om at de aldri kunne tenke seg å overnatte i telt. Det nærmeste 120 Days kommer campinglivet under Hovefestivalen, blir konserten de holder i klubbteltet.

Lever ikke under press Det er ikke til å legge skjul på at 120 Days har mye å leve opp til om dagen. Debutalbumet som kom i fjor ble skamrost i både norsk og internasjonal musikkpresse, og bandet har siden utgivelsen mer eller mindre gått fra triumf til triumf. De var nylig også på en omfattende USA-turne. Alt oppstyret tar gutta derimot med stoisk ro, og forsikrer oss om at det definitivt ikke er prestasjonsangst som stjeler nattesøvnen.

— Vi opplever det ikke som press. Folk får like oss om de liker oss. Det viktigste er at vi jobber hardt og fortsetter på samme måten som vi har gjort til nå, sier Dahl.

— Jeg kan egentlig ikke skjønne at noen ikke liker oss, humrer Arne Støy Kvalvik fra stolen ved siden av.

I USA fikk bandet, ifølge dem selv, veldig god respons fra publikum. Om Japan også vil gi Kristiansundsguttene tommelen opp, får de svar på i august. En ting som uansett er sikkert, er at 120 Days ikke kommer til å sitte hjemme i stua og kope i nærmeste fremtid. Etter en uke i Tokyo, reiser de igjen tilbake til Norge og spillejobb på Steinkjærfestivalen. Livet er fullt av kontraster for de søvnløse guttene.