KRISTIANSAND: — Med Høgspent ønsker vi å få disse talentene fram i lyset og hjelpe dem til å utvikle sine evner videre, heter det i en pressemelding fra Høgspent.

Arrangementet er åpent for publikum og arrangers av Musikkverkstedet for de Indre Bygder og Eikerapen Roots Festival førstkommende lørdag klokken 13. Utgangspunktet for Høgspent er ønsket om å skape en arena hvor unge musikere og filmskapere fra Indre-Agder kan få vist seg fram for et publikum. På denne måten håper Høgspent at ungdommene kan bli motivert til videre arbeid. Høgspent skal også være en møteplass for ungdom med felles interesse og et sted å knytte nye kontakter.

I fjor hadde Høgspent nesten 100 mennesker innenfor dørene i tillegg til musikerne. Bandene i år kommer fra hele Indre-Agder, fra Valle i nord til Audnedal i sør.

Felles for disse bandene er at samtlige bandmedlemmer er under 20 år. Bandene har i tillegg mulighet til å vinne en gratis produksjon av en demoplate til en verdi av 15.000 kroner eller få en betalt spillejobb på Eikerapen Roots Festival.

De fem filmene konkurrerer om å vinne 5000 kroner, som forhåpentligvis vil brukes til nye filmprosjekter.

I juryen for band har Høgspent fått med seg Nils Olav Drivdal (Evan Seleven), Tara Øverland (Tara), Ann Ingrid Fuglestveit (Tommy, Closer med mer.) og Kjetil Nordhus (Green Carnation, Rock City).

— Når det gjelder valg av beste film har vi overlatt den jobben til publikum, sies det i en pressemelding.

Følgende band deltar på Høgspent førstkommende lørdag:

CAMEDAR (Evje)

CRAZY CLOWNS (Konsmo)

FRIENDLY FIRE (Valle)

GRACE (Konsmo)

PROFANITY (Evje/Valle)

RED DAWN (Evje)

SEEDS & LEECHERS (Audnedal)

SCAHEKJAS (Åseral)

STATEMENT (Hægebostad/Audnedal)

TURQUIZE BREEZE (Audnedal)