Romanen «Drageløperen» er en av verdens bestselgende romaner. Siden den ble gitt ut på Schibstedt forlag i Norge i 2006 har den til nå solgt over 150.000 eksemplarer og er fremdeles den mest solgte boka i norske bokhandlere. Nå er filmen filmatisert av regissør Marc Forster, som tidligere har laget suksessfilmene «Monster's Ball» og «Finding Neverland».

Filmen har premiere på norske kinoer allerede 25. januar 2008. Høyt elsket historie

Boka «Drageløperen», med originaltittelen, «The Kite Runner» er skrevet av den afghansk/amerikanske forfatteren Khaled Hosseini og er hans debutroman. Den episke historien om de to kabulske bestevennene Amir og Hassan er blitt en av verdens mest elskede fortellinger, og en filmatisering av boka har vært sårt ønsket av mange lenge.

«Drageløperen» berører kort fortalt alle de største tema i livet, både vennskap, familie, svik og tilgivelse.

Et uvanlig vennskap

Vi følger de to bestekompisene Amir og Hassan gjennom deres oppvekst i en velstående forstad til Kabul. Amir er rikmannssønn, bor i et av Kabuls vakreste hus og blir hver dag kjørt til skolen i en Ford Mustang. Hassan vokser opp som tjenerens sønn i et skur i Amirs hage, serverer bestevennen frokost hver morgen, rer sengen hans og pusser skoene hans.

Vennskapet dem imellom er likevel unikt...

De lever to helt forskjellige liv, men har en kontakt som er utenom det vanlige. Det kan høres ut som en relativt streit historie, men den tar en veldig uventet og avgjørende vending i forbindelse med et drageløp.

Selv om Hassan verken kan lese eller skrive, er han en av Kabuls beste drageløpere, og hvert år arrangeres det konkurranser med mange deltakere, hvor målet er å holde dragen lengst oppe i lufta mens man løper på bakken.

Samvittighet og valg

Ett av årene vinner rikmannssønnen Amir, og denne episoden er avgjørende i filmen. Amir velger å ikke stille opp og forsvare sin bestevenn når en ugjerning blir begått mot han, noe han må leve med resten av livet.

Mer enn 20 år senere får Amir, som er bosatt i USA, en telefon fra hjemlandet. Samvittigheten hans overfor hva som skjedde med Hassan har kuet han hele livet, og nå får han svar på et spørsmål han har hatt helt siden han forlot Kabul.

«Drageløperen» er fortelling om mot, samvittighet, valg og et unikt vennskap.

Hva som skjer med de to vennene, kan du nå få se i filmversjon når regissør Marc Fosters tolkning har premiere 25. januar 2008.