OSLO: – Jeg er overveldet. Det er en fantastisk ære og fryktelig moro, sier en glad Silvia Moi til Fædrelandsvennen.

Hun mottok millionstipendiet under StatoilHydros høstkonsert i Det Norske Teater i går kveld. Hun kvitterte musikalsk som takk, og på det lukkede arrangementet opptrådte hun sammen med andre sangfugler som Morten Harket, Marit Larsen og Secret Garden.

Pengegaven er et talentstipend innen klassisk musikk, og deles ut med 250.000 kroner årlig i fire år. I utdelingskriteriene heter det at mottakeren må ha nådd et visst nivå nasjonalt og «være moden for profilering i utlandet med tanke på fremtidig internasjonal karrière».

Hun vet foreløpig ikke hva hun skal bruke pengene til.

– Dette er så nytt at det har jeg ikke helt klar for meg ennå. Jeg har fått stipendiet for å kunne utvikle meg videre, og har mange gode rådgivere som kan hjelpe meg.

— Vi ser frem til å samarbeide med Silvia Moi og følge henne i årene fremover. Med tanke på alt hun har gjort og opplevd i sin unge alder, har vi store forventninger til hva hun vil kunne prestere og oppnå også i årene som kommer. Silvia Moi er et navn folk bør merke seg først som sist, sier markedssjef i StatoilHydro, Oddvar Høie.

I fjor var det den 20 år gamle trompetisten Tine Thing Helseth som fikk stipendet, mens i år har en jury bestående av festspilldirektør Per Boye Hansen (Begen), festspilldirektør Birger Carlsen (Harstad) og direktør for Stavanger Symfoniorkester, Torstein Granly, kåret Silvia Moi til stipendvinner.

Silvia Moi har vært solist ved Den Norske Opera, Kristiansand Kammerorkester og Trondheim Symfoniorkester. Hun har også holdt flere konserter i utlandet. Silvia Moi har også deltatt i Kjempesjansen på NRK, og hun har vært finalist i Rikskonsertenes INTRO klassisk-konkurranse. Hun har siden i vår vært fast ansatt ved Den Norske Opera.