OSLO: — Jeg tror jeg ligger tynt an. Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra fagpanelet og klarer meg godt i det virkelige liv, men jeg har ikke fått så mange stemmer fra seerne. Jeg tror det blir veldig tøft. Ånund (Olsen) har fått flere stemmer enn meg nesten hver gang, sier Jensen til fvn.no.

Tirsdag kveld er det nemlig publikum som bestemmer hvem som skal gå helt til topps i «Skaperen», og stikke av med en premie på én million kroner.

Tidligere har Espen Jensen, som har funnet opp en ny type jekkestropp som er basert på setebelteprinsippet, kommet seg videre i programmet mye grunnet hans gunst hos fagjuryen. Tidligere er det fagjuryens poeng sammen med publikums stemmer som har avgjort hvem som kommer videre til neste runde. Men i kveld er det altså bare publikum som bestemmer.

- Har et "kaldt" produkt

Selv om Jensen nå er avhengig av mange stemmer, har han ikke drevet aktiv stemmesanking, bedyrer han.

— Jeg er ikke den typen som går rundt og maser. Men jeg har nevnt det for folk jeg møter. Og jeg setter jo veldig pris på stemmer, sier Jensen.

Som mener han har en forklaring på hvorfor andre deltakere har sanket flere publikumsstemmer enn han:

— Jeg har et visst "kaldt" produkt i forhold til de andre.

Og sikter til at de andre finalistene kanskje har et mer "menneskelig" produkt enn han: Ånund Olsen er i finalen med sin «Innowalk», et produkt som skal hjelpe funksjonshemmete barn til å lære å gå. Hanne Hamsund konkurrerer med «Buckle-buddy» som skal gjøre det enklere å feste sikkerhetsbeltet på barn i bil.

Gleder og gruer seg

I tillegg ble det tirsdag kjent at TV2 legger til en ekstra deltager i finalen, som velges ut av fagdommerne. Dette er en deltaker som har vært med tidligere i programmet. Denne deltakeren har imidlertid ikke anledning til å stikke av med førstepremien.

Jensen er imidlertid fornøyd uansett hvor han havner.

— Jeg både gleder og gruer meg. Jeg blir fornøyd også med andre- og tredjeplass. Men hvis det går bedre, blir jeg jo selvfølgelig glad, sier Espen Jensen.

Finalen begynner klokken 20 på TV2 i kveld.