ARENDAL: Modest Mouse slapp akkurat sitt femte studioalbum, We Were Dead Before the Ship Even Sank, som for tiden topper de amerikanske salgslistene.

Det kanadiske emo-bandet Billy Talent er også klare, til glede for mange av festivalens faste forumdeltagere. Kvartetten fra Toronto har vært et av de mest etterspurte bandene på festivalens hjemmeside.

— Mange ga opp håpet da det ble klart at Europaturnéen skulle avsluttes 15. juni. Nå overrasker bandet den europeiske fansen med å forlenge turnéeperioden sin, så dette er veldig moro, sier Gunnufsen i en pressemelding.

Hiphop neste

Bookingsjef Toffen Gunnufsen legger også til at et lenge etterlengtet hiphop-slipp er rett rundt hjørnet. Fra før har festivalen skaffet hiphop-artister som Chamillionaire, Paul Wall og Clipse.

— Det dreier seg bare om noen formaliteter før vi kan gå ut med navnene. Hiphop-publikummet vårt fortjener et ordentlig slipp nå. Vi står på for å få dette klarert og offentliggjør navnene ved første anledning, sier Gunnufsen i samme pressemelding.