KRISTIANSAND: Årets største nyskapning på Quart er den helt nye klubbscenen Hallen, som ligger innenfor festivalområdet, like bak Bendiksbukta. Den er tilgjengelig for festivalgjestene som har femdagerspass og dagspass og gjør at disse får flere konserter for pengene.

Natt til i dag debuterte Hallen som klubbscene. En fornøyd festivalsjef Toffen Gunnufsen stod foran inngangen og kunne konstatere at festivalgjestene hadde fått med seg det nye tilbudet og strømmet til etter hvert som de andre konsertene sluttet.

I motsetning til tidligere Quart-år der denne hallen har blitt brukt som konsertlokale, har Quart denne gang brukt ressurser både på å dekorere lokalet og å gjøre serveringen hyggeligere.

Engler henger i taket, oljefat har blitt bord og skjermer på veggene sørger for dynamisk veggdekor. Ifølge Quart skal dekoren være plukket ut til å passe til det som skjer på scenen.

Quarts første klubbdag var rammet av flere kanselleringer, i og med at både Sway og Kelis hadde avlyst sine opptredener i siste øyeblikk. Men erstatterne var så gode at det ikke gjorde noe verdens ting, snarere tvert imot.

Første gruppe ut, de latinoamerikanske rapperne i Immortal Technique, leverte et forrykende sett med tung politisk hip-hop. Stygge rim ble spyttet ut mot IMF, WTO, George W. Bush, USAs krigføring mot terror, kapitalismen og storkapitalen.

Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen var en av mange ivrige tilhørere. Men Isaksen ble naturlig nok ikke med på den siste oppfordringen til Immortal Technique om å heve høyre knyttneve og rope "Viva la revolucion!", selv om det sikkert var fristende der og da, i og med at alle andre gjorde det.

Kveldens store energiblåsning var det likevel den amerikanske soulartisten Leela James og hennes sju personers store orkester som stod for. Som en kvinnelig James Brown kontrollerte hun både orkester og publikum med stor autoritet. Stemmen hennes er rå og sterk, og arven fra gospelen var tydelig i både sangteknikk og sceneshow. Ekstatisk publikummere fikk på et tidspunkt også komme opp på scenen sammen med bandet for å danse.

Konserten med Leela James satt musikkgleden i sentrum — en flott start for NattQuart.

Fædrelandsvennen/Adresseavisen