BIRKELAND: — Jeg sa egentlig nei til å bli med, for jeg var litt redd for at det skulle ødelegge oppkjøringen til sesongen, men så er det ikke så mye tid jeg trenger å bruke på programmet, så da sa jeg ja, sier Andreassen på telefon fra heimen i Birkenes.

Hun fatter ikke hvordan TV3 har kommet på å spørre henne om å være med i høstens storsatsing "Sangstjerner". For utover litt sang i barne- og ungdomskor, er "Ja, vi elsker" fra seierspallen det hun har sunget mest av de siste årene. Med medaljer fra både OL og VM har det blitt noen repetisjoner på nasjonalsangen.

— Ja, og så har vi jo sunget litt for det sosiale med skiskytterlaget, legger hun til.

Sendestart for serien er 30. august, og 10 kjendiser som rumpekunsteren Marianne Aulie , presten Einar Gelius, ex-missen Ingeborg Sørensen, homsepatruljens Adam Schjølberg, bildekk-kongen Tommy Sharif og Cato Zahl Pedersen er med. Ingen av dem med utpregede sangtalenter, øyensynlig.

— Men nå ligger du i hardtrening i dusjen?

— Hehe, nei, men jeg synger litt når jeg trener, sier hun.

Og hun trener mye. For hun satser 100 prosent på skiskyttersesongen igjen i vinter, etter en sesong med mer moderat innsats.

Programmet skal sendes direkte en gang i uka, og deltakerne skal stemmes hjem av seerne hver uke. I første program har deltakerne fått lov til å velge sin egen sang, og Andreassen er ikke i tvil fra hvilken artist hun skal plukke låt:

Patriot

— Venke Knutson, selvfølgelig. Jeg gikk i samme klasse med søsteren hennes, og vi omgikkes mye for en del år siden. Så jeg må jo være lokalpatriot og støtte Venke. Håper bare jeg ikke gjør skam på sangen hennes, flirer Andreassen som ikke tror Venke har noe særlig tid til å drive sangundervisning med henne.

Hvilken sang hun skal åpne med har hun ikke bestemt seg for.

Og etter første programmet, vet hun i hvert fall ikke hvilke låter hun må synge. For de blir hun bare tildelt av programprodusentene.

— Jeg håper ikke det blir noe med alt for høye toner, sier hun.

I så fall får hun heller ta sikte på noen skikkelige høye plasseringer på pallen.

Så hun kan synge "Ja, vi elsker" igjen.