Sørnorsk jazzsenter opprettet før nyttår Sørnorsk jazzsenter-prisen . Prisen er på 15.000 kroner, og formålet med opprettelsen av den er todelt:

— Den skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen. Den skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt, skriver Sørnorsk jazzsenter i en pressemelding.

I begrunnelsen for tildelingen skriver styret at Espen Larsen fra Grimstad har vært en sterk og viktig drivkraft på jazzscenen spesielt, og musikkscenen generelt i Arendal siden tidlig på 1980-tallet.

Espen Larsen er innehaver og driver av musikkstedet No9 Kaffe & Platebar. Her promoterer og formidler han jazz gjennom CD- og LP-platesalg. I lokalene har han også etablert en scene hvor han presenterer jazz.

— Gjennom det har han skapt spillemuligheter, et miljø av stor betydning for musikere og et samlingssted for byens musikkinteresserte publikum i svært trivelige og inkluderende omgivelser, skriver styret videre.