- En femdel av «Fifty Shades of Grey» er sexscener

«Fifty Shades of Grey» har premiere om halvannen uke – timet i tid for valentinsdagen. Da kan også norsk kinopublikum se fram til en film som består av en femdel sexscener.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ifølge Sunday Times har filmatiseringen av E.L. James storselgende roman mer sex enn alle de 100 filmene som fikk 18-årsgrense i Storbritannia eller R-sensur i USA i 2014 til sammen:

I alt 20 minutter med sexscener i løpet av en 100 minutter lang film, har nettstedet Mr Skin regnet ut. Det gjør den til den groveste kinofilmen på et drøyt tiår, meldes det.

Angivelig dampende klassikere som Bernardo Bertoluccis 1972-drama «Siste Tango i Paris» og Stanley Kubricks 1999-thriller «Eyes Wide Shut» bød bare på ni minutter og seks minutter med sexscener.

Ifølge Times skjer dette etter forfatterens eget ønske: Det skal ha vært James selv som overtalte regissør Sam Taylor-Johnson til å «krydre den litt ekstra».

Men «Fifty Shades of Grey» havner likevel langt etter regissør Michael Winterbottoms 2004-film «9 Songs», der sexscenene ifølge avisen utgjør 41 minutter av totalt 75..

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.