– Vedkommende var i London et par uker før jul og drøftet med Melvin Benn om å overta eller bli medeier i festivalen. Han har sett på budsjetter i jula, og skal snart snakke med Benn igjen, opplyser Benedikte Nilsen til Agderposten.

— Elsker Arendal

Nilsen, som er norsk daglig leder for Hovefestivalen, har de siste månedene prøvd å få festivalen på bena igjen. I fjor ble det annonsert at Hove ble lagt på is på grunn av sviktende inntektsgrunnlag.

Benedikte Nilsen vil ikke røpe hvem interessenten er, men røper følgende til Agderposten:–Han elsker Arendal. Har ingen drøm om å bli festivalsjef eller festivaleier, men ser verdien av å ha festivalen i byen og på Sørlandet. Det trigger ham.

Tvangspant

Det var i begynnelsen av oktober Hovefestivalens britiske eiere kunngjorde at de avlyser neste års festival på grunn av dårlig økonomi og det de mener er like dårlige utsikter til å gå i pluss i 2015.

Siden har Benedikte Nilsen jobbet for å få på bena en ny festival i 2015, og politikerne har vært positive.

Men før jul ble det klart at at Skatteoppkrever utland i Stavanger har fått tinglyst tvungen pant i Hove Republic AS til en verdi av 1,4 millioner kroner. Et slikt pant effektueres av namsmannen, og betyr at eiendom og verdier til en tilsvarende sum blir tvangssolgt for å inndrive gjelden til kreditor.